Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Piata solutiilor de securitate IoT creste in ritm fulgerator

 

Dintre numeroasele verticale atinse de fenomenul IoT, se estimeaza ca segmentul solutiilor de securitate va prezenta cea mai mare rata de crestere in urmatorii sapte ani.

 

Gestionarea dispozitivelor IoT va fi o piata de 5,1 miliarde de dolari in 2025, potrivit datelor rezultate dintr-un studiu realizat de Grand View Research. Cererea de servicii IoT, nevoia crescanda de digitalizare si cresterea influentei tehnologiilor de comunicare si de retea vor conduce piata in urmatorii ani, conducand industriile adiacente.

 

Cresterea investitiilor in activitatile de cercetare si dezvoltare pentru sistemele IoT avansate conduce la cresterea popularitatii produselor de gestionare a dispozitivelor IoT, incluzand furnizarea, monitorizarea, administrarea si diagnosticarea. Cu toate acestea, cei care beneficiaza de avantajele pietei lucrative IoT se afla in industria securitatii.

 

“Se preconizeaza ca segmentul solutiilor de securitate va prezenta cea mai mare rata de crestere in urmatorii anii”, se arata in raport. “Piata asista la utilizarea crescanda a solutiilor de securitate pentru dispozitivele conectate. Avantajele oferite de tehnologie includ o eficienta mai mare in monitorizarea, diagnosticarea si analiza dispozitivelor.”

 

Cu alte cuvinte, solutiile de securitate IoT nu numai ca au un viitor stralucit in sine, dar si segmentele adiacente au de castigat. Si stirea nu este deloc surprinzatoare. Securitatea este ingredientul cheie pentru a face ca dispozitivele conectate sa fie fiabile si de incredere pentru utilizatori.

 

Se preconizeaza ca serviciile gestionate vor contribui substantial si la cresterea pietei, deoarece faciliteaza un nivel mai ridicat de performanta si eficienta. Si regiunea Asia-Pacific este de asteptat sa fie regiunea cu cea mai rapida crestere, datorita cererii ridicate de infrastructura urbana inteligenta si de solutii de asistenta medicala IoT.

 

Se estimeaza ca securitatea IoT va fi segmentul cu cea mai rapida crestere, cu o rata compusa de crestere anuala  (RCCA) de 29,2% in perioada prognozata (2018-2025).