Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Studentii vor laptopuri, instrumente digitale flexibile in salile de cursuri

 

Conform studiului “Education’s 2017 Digital Study Trends Survey” realizat de McGraw-Hill, studentii isi doresc instrumente care sa le permita sa lucreze oriunde, oricand.

  

Intrucat instrumentele digitale continua sa se infiltreze in campusurile universitare, studentii si profesorii ar trebui sa se bucure. Studiul “Education’s 2017 Digital Study Trends Survey” realizat de McGraw-Hill a constatat ca 60% dintre studenti au mentionat ca instrumentele digitale de invatare i-au ajutat sa-si imbunatateasca notele si au fost extrem de utile in viata lor academica.

 

In general, studentii au spus ca laptopurile sunt dispozitivele pe care le folosesc cel mai mult in clasa, pentru teme si pentru pregatirea examenelor. 86% dintre studenti au etichetat laptopurile ca fiind cel mai important instrument de studiu, in timp ce doar 33 la suta au spus acelasi lucru despre smartphone-uri si tablete.

 

Flexibilitatea Influenteaza Utilizarea Instrumentelor Digitale

 

Studentii chestionati au indicat faptul ca laptopurile sunt deosebit de eficiente datorita usurintei in cautarea si comunicarea online, precum si datorita portabilitatii dispozitivului si accesibilitatii instrumentelor.

 

“Daca am o intrebare sau o problema pe care nu o inteleg, pot folosi tehnologia pentru a gasi raspunsul sau a cere ajutorul unui profesor”, spune un student din sondaj.

 

Majoritatea studentilor (53%) au spus ca prefera clasele care utilizeaza instrumente digitale, cum ar fi o platforma cloud sau o aplicatie. Mobilitatea si flexibilitatea au fost cele mai importante caracteristici ale instrumentelor digitale pentru studenti. Deoarece marea majoritate a studentilor prefera sa studieze la domiciliu, este logic sa aleaga un instrument care sa poata fi utilizat oriunde, oricand.

 

Lauren Polito, studenta la Universitatea DePaul a scris pe EdTech ca instrumentele digitale cu o anumita mobilitate sunt incredibil de importante pentru studentii de astazi. Lucrand de pe telefonul ei in timp ce mergea spre scoala, Polito a reusit sa tina pasul programa scolara.

 

Studiul “Education’s 2017 Digital Study Trends Survey” a constatat ca elevii prefera Google Apps, denumit acum G Suite, fata de alte aplicatii de studiu. Polito a citat Google Docs ca fiind unul dintre cele mai bune instrumente datorita capacitatatii sale de a fi utilizat in mod continuu pe un laptop, smartphone sau tableta.

 

“Telefonul meu inteligent mi-a permis, de asemenea, sa colaborez la proiecte de grup in timp ce asteptam sa iau o pizza”, a scris Polito.