Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Subsistemele TREBUIE sa fie de sine statatoare

Pentru ca ne-am aruncat cu capul inainte in lumea Internetului Obiectelor (IoT – Internet of Things), acum ne aflam la o rascruce de drumuri; in partea stanga se afla “o singura aplicatie care gestineaza toate dispozitivele” care nu ne ofera tot ce ne dorim, dar este usor de utilizat. In partea dreapta se afla mai multe aplicatii diferite, una pentru iluminat, una pentru audio, una pentru a face paine prajita…

 

 

Care abordare este mai buna?

 

Ca de obicei, cea mai buna abordare pare sa se afle undeva intre cele doua extreme. Instalarea de subsisteme care sa stea pe “propriile picioare” si sa fie integrate cu sistemele de control reprezinta cea mai buna varianta. Sistemele Musaic intr-adevar “stralucesc” atunci cand sunt legate intr-un sistem de control, dar unele persoane isi doresc sa aiba acces doar la aplicatia Musaic din motive de simplificare. Un sistem de control al iluminatului poate fi legat in foarte multe sisteme de control oferind in acelasi timp clientului posibilitatea de a crea scene folosind o singura aplicatie. Acestea sunt doar doua exemple.

 

Ganditi-va la prima telecomanda universala pe care ati instalat-o. Ati aruncat telecomenzile vechi? Cred ca nu! Le-ati pus intr-un sertar pentru a fi la indemana. Acelasi lucru este valabil si pentru relatia subsistem/sistem de control. Poate, de cele mai multe ori, veti utiliza o aplicatie, dar aveti nevoie de o parte din functionalitatea adaugata a aplicatiei subsistemului din cand in cand. De ce inchideti usile care nu trebuie inchise? Singurii purtatori standard ai usilor inchise (si sistemelor) par sa fie companiile de sistem de control. Pentru a fi siguri, oferiti “golden handcuffs” clientilor si asta va garanta faptul ca afacerea poate continua, dar cine vrea sa se comporte intr-o maniera nepotrivita cu interesul superior al clientului? Nimanui nu ii place sa se simta pacalit.

 

Pe scurt, un singur punct de eroare in orice sistem este ceva ce trebuie evitat cu orice pret. In cazul in care sistemul de control al iluminatului esueaza, lasati-l sa esueze singur. Acelasi lucru este valabil pentru securitate, audio/video si alte subsisteme.  Testati-va propria abordare. Ati trecut? Ar fi bine sa tinem cont de un sfat si anume “sa nu punem toate ouale intr-un singur cos”.

 

Producatorii  vin si pleaca. Vreti sa riscati inutil si sa instalati subsisteme care au nevoie unul de celalalt pentru a functina/supravietui?

 

Ne miscam rapid intr-o lume in care subsistemele sunt usor de schimbat si de actualizat. Nu faceti greseala de a instala toate subsistemele cu un singur punct de eroare. Acestea fiind spuse, sa le aratam clientilor nostri avantajele unei singure aplicatii de control care leaga impreuna aceste sisteme disparate este estential si ar trebui sa fie o parte a procesului de vanzare. Lasati clientul sa decida dupa ce ii aratati un set simplu de optiuni de control.

 

Iata cateva intrebari la care trebuie sa raspundem inainte de a alege un subsistem:

 

1. Exista drivere disponibile pentru majoritatea sistemelor de control?

2. Compania producatoare este serioasa?

3. Produsul are un istoric bun?

4. In cazul in care subsistemul esueaza, va afecta alte subsisteme?

 

Instalarea subsistemelor de sine statatoare va va pune intr-o lumina buna, iar clientii va vor aprecia pentru asta.