Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Suprafete de proiectie – tipuri

1. Suprafete Difuzante

 

Aceste suprafete reflecta lumina uniform in spatiul de difuzie cu unghi larg de vizualizare. Gain-ul suprafetelor difuzante este foarte aproape de 1. Metoda de instalare a proiectorului (tavan, masa, cu deplasare unghi optic) nu schimba calitatea imaginii afisate pe suprafata difuziva. 

 

 

2. Suprafete Reflexive

 

Aceste suprafete reflecta lumina directional in spatiu similar cu o oglinda. Aceste caracteristici de reflexie ofera o luminozitate mai mare imaginii atunci cand este observata/vizualizata din directia din care este reflectata lumina, dar unghiul de vizualizare este limitat. Valorile tipice de Gain ale suprafetelor reflexive sunt cuprinse in intervalul 1,5-3,0. Sistemele de proiectie cu suprafete reflexive necesita pozitionarea exacta a proiectorului, ecranului si audientei. 

 

 

3. Suprafete Retro-Reflexive

 

Suprafetele Retro-Reflexive reflecta lumina directional, inapoi la sursa acesteia. Luminozitate ridicata a imaginii va putea fi observata doar dintr-o anumita directie, iar unghiul de vizualizare este foarte ingust. Valorile tipice de Gain ale suprafetelor retro-reflexive sunt cuprinse in intervalul 2,0-2,5. Sisteme de proiectie cu suprafete retro-reflexive necesita ca proiectorul si audienta sa fie pozitionate la acelasi nivel si in aceeasi directie. 

 

 

4. Suprafete Difuzo-Reflexive

Aceste suprafete transmit si difuzeaza lumina in spatiu. Luminozitatea ridicata a imaginii este garantata doar la un unghi de vizualizare limitat. Valorile Gain tipice pentru suprafete difuzo-reflexive sunt cuprinse intre 2,5-4,0. Sistemele de proiectie cu suprafete difuzo-reflexive necesita pozitionarea precisa a videoproiectorului, ecranului si audientei datorita unghiului de vizualizare foarte ingust.