Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Tehnologia People Counting si modul in care aceasta ajuta companiile de retail

 

Magazinul tau se lupta sa atraga vizitatori? Sau se straduieste sa converteasca potentialii clienti care il viziteaza? Poate magazinul tau primeste multi vizitatori in timpul orelor de varf, dar majoritatea pleaca fara sa cumpere nimic? Daca magazinul tau nu are performante optime si doresti sa intelegi de ce, tehnologia de contorizare a traficului ofera cateva raspunsuri.

 

Cu tehnologia de contorizare a traficului, comerciantii pot masura traficul clientilor in magazinele si locatiile lor fizice. In mod obisnuit, exista numeroase avantaje oferite de colectarea datelor de trafic, de exemplu, imbunatatirea personalului, optimizarea refacerii stocurilor si asigurarea ca marfa nu se termina niciodata. Totusi, atunci cand datele despre trafic sunt analizate mai amanuntit, se pot dezvolta valori de vanzare importante. Indicatori precum rata de atractie, rata de conversie, raportul client/ personal, timpul de retentie, rata de ocupare, vanzarile pierdute, rata de abandonare a cosurilor s.a.

 

Daca detii/ gestionezi o afacere de retail, acesti indicatori urmaresc modul in care se comporta clientii in magazinele tale, cat de bine functioneaza magazinele si cum isi desfasoara activitatea in general. Daca magazinul tau are performante reduse in anumite zone, indicatorii vor arata acest lucru. Ulterior, poti implementa strategii pentru imbunatatirea performanței, urmarind progresul in timp.

 

Iata o privire in detaliu a modului in care intreprinderile de retail pot beneficia de tehnologia de contorizare a traficului:

 

Pentru a masura si imbunatati traficul magazinului

 

Datele oferite de dispozitivele de contorizare a traficului iti arata cate persoane iti viziteaza magazinul. Ulterior, poti masura cati vizitatori ai avut pe ora, putand astfel sa identifici perioadele de varf si pe cele cu cel mai putin trafic. Cele mai aglomerate perioade au cel mai mare potential de vanzari; stiind care sunt acestea, te poti pregati in consecinta. Datele despre trefic pot fi de asemenea utilizate pentru a masura rata de conversie, adica procentul de vizitatori care au facut cumparaturi. Acest lucru arata cat de bine maximizeaza traficul magazinul tau.

 

Desi este esential sa imbunatatesti rata de conversie, tot este necesar sa atragi multi vizitatori din urmatoarele doua motive: in primul rand, potentialii clienti pot fi convertiti doar atunci cand iti viziteaza magazinul. In al doilea rand, rata medie de conversie pentru magazinele fizice este de 22,5%. Asadar, chiar daca atragei 100 de vizitatori, doar 20/25 dintre ei pot ajunge sa cumpere ceva.

 

Ca urmare, daca datele oferite de tehnologia de contorizare a traficului arata ca nu atragi suficient de multi vizitatori, imbunatatirea traficului trebuie sa fie o prioritate. Niciun indicator nu este la fel de important ca traficul de vizitatori si toti ceilalti parametri de retail depind de acesta.

 

Pentru a analiza comportamentul de cumparaturi in magazin

 

Urmatorul pas dupa atragerea vizitatorilor este intelegerea modului in care se comporta in magazin. Daca stii cum se comporta, poti anticipa ce le place si cum sa ii facei fericiti. Daca le vei oferi vizitatorilor experiente de cumparaturi personalizate acestia vor avea un nivel de satisfactie mai mare, iar clientii multumiti inseamna mai multe vanzari. Acest raport estimeaza ca pana in 2020, experienta clientilor va fi principala caracteristica distinctiva între marci, depasind calitatea produselor si pretul.

 

Asadar, cum masoara tehnologia de contorizare a traficului comportamentul de cumparaturi in magazin? Simplu, prin acele valori mentionate anterior. Ia in considerare aceasta ilustratie: timpul de retentie masoara cati oameni viziteaza un magazin (sau o sectiune din magazin) si cat timp petrec acolo in medie. Daca datele arata ca vizitatorii nu petrec mult timp in magazinul tau, multi factori pot fi responsabili. Poate ca nu gasesc produsele pe care si le doresc sau nu exista consilieri de vanzari care sa ii ajute. Raportul clienti/ personal iti arata daca magazinul nu are suficient personal in anumite perioade si poti imbunatati timpul de retentie alocand/ angajand personal suficient.

 

Pentru a imbunatati operatiunile din magazin

 

Atunci cand combini tehnologia de contorizare a traficului cu alte software-uri de analiza, precum tehnologia Heatmap si tehnologia de gestionare a cozilor de asteptare, poti dezvolta indicatori pentru a urmari si optimiza operatiunilor din magazin. Heatmap, de exemplu, reprezinta grafic traseul clientilor prin magazin. Sistemul de gestionare a cozilor de asteptare monitorizeaza cozile de la casele de marcat si liniile de asteptare din magazin.

 

Cozile lungi la casele de marcat duc la abandonarea cosului si pierderea vanzarilor. Poti preveni asta cu putina pregatire si un management proactiv. De exemplu, atunci cand identifici perioadele de varf prin intermediul datelor de trafic, poti configura zone de checkout temporare pentru a face fata cresterii traficului. Sistemul de gestionare a cozilor de asteptare te anunta daca inca se formeaza linii de asteptare si poti crea mai multe zone de checkout sau poti devia clientii catre o sectiune mai putin ocupata.

 

Heatmap te ajuta sa conturezi modul in care vizitatorii se misca prin magazin, in ce sectiuni petrec cel mai mult timp si ce produse le plac cel mai mult. Plecand de la asta, poti imbunatati aspectul magazinului pentru a usura calatoriile vizitatorilor, a optimiza listarea produselor si a plasa noi produse in sectiuni cu trafic mare pentru a stimula expunerea.

 

Functionarea magazinului trebuie modelata pentru a se potrivi comportamentului clientilor. Astfel, clientii fideli se bucura de experiente de cumparaturi personalizate tot timpul si sunt stimulati sa se intoarca si sa faca mai multe achizitii.