Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Tehnologia interactiva transforma experienta de invatare din scoli

Solutiile wireless faciliteaza interacțiunea, partajarea si colaborarea – cu o curba de invatare foarte scurta.

 

 

Invatarea colaborativa, bazata pe proiecte este esentiala pentru educatia K-12 (de la gradinita la clasa a 12-a) si incepe sa fie acceptata in invatamantul superior, de asemenea, sub forma slailor de clasa de invatare activa.

 

Institutiile de invatamant investesc in spatii care pun colaborarea si flexibilitatea in prim-planul procesului de invatare.

 

Un motiv pentru schimbare este ca salile de clasa de invatare activa au inceput sa-si dovedeasca popularitatea – si eficacitatea pedagogica – in spatiile K-12. Un alt motiv este disponibilitatea solutiilor wireless care ii ajuta pe profesori si pe elevi sa se conecteze, sa-si impartaseasca ideile si sa colaboreze.

 

Din perspectiva pedagogica, profesorii nu mai sunt legati de partea din fata a salii de clasa. Solutiile wireless le dau posibilitatea de a fi mobili, de a interactiona cu elevii si de a-si conecta wireless propriile dispozitive la un proiector sau la un ecran aflat oriunde in sala de clasa. Este o reimaginare a felului in care arata sala de clasa si incepe cu conectivitate.

 

Solutiile pentru salile de clasa sunt usor de gestionat si de utilizat

 

In trecut, in speranta de a face utilizarea tehnologiei in sala de clasa mai usoara pentru profesori, multe colegii au investit in sisteme de control in-room. Dezavantajul acestor instrumente este ca necesita adesea interventia personalului IT si, implicit, bani si timp. Acum, personalul IT si profesorii intreaba: Exista o modalitate user-friendly de a folosi tehnologia in sala de clasa?

 

Raspunsul este sistemul de colaborare wireless. Practic, este o versiune enterprise a hardware-ului pe care multi indivizi il au acasa, cum ar fi un televizor Apple sau un Chromecast Google; conectati-l  si transmiteti continut de la un laptop sau un telefon la televizor. Aceste solutii functioneaza la fel in sala de clasa.

 

In locul programarii back-end, profesorii folosesc acum reteaua wireless pentru a realiza acele conexiuni. Atat elevii, cat si institutiile pot partaja continut pe unul sau mai multe ecrane din clasa.

 

Astazi, multe sisteme sunt compatibile cu orice sistem de operare. Acest lucru este minunat pentru profesori si elevi, deoarece sunt deja familiarizati cu platforma. Daca un profesor are un dispozitiv Apple, stie deja cum sa foloseasca AirPlay, si acelasi lucru este valabil si pentru Windows, Chrome si Android.

 

Utilizatorii nu trebuie sa invete nimic nou pentru a se conecta. Acest lucru este important, deoarece solutiile din salile de clasa trebuie sa se integreze fara probleme si să fie usor de utilizat. 

 

De asemenea, profesorii regandesc designul fizic si se indreapta catre spatii care faciliteaza munca in grup si cresc flexibilitatea. O singura clasa poate fi folosita de un profesor care doreste sa foloseasca metodele de invatare actuale, dar si de unul care prefera o structura traditionala a cursurilor. Clasele modulare, similare cu cele populare in K-12, ofera profesorilor mai multe optiuni fara a necesita mai mult spatiu.

 

Aduceti impreuna partile interesate din campus pentru a asigura cele mai bune rezultate

 

Atunci cand colegiile se hotarasc sa modernizeze salile de clasa, procesul in sine ar trebui sa fie colaborativ. Deseori vedem un campion care e dornic sa ii aduca pe toti ceilalti in aceasta noua directie, dar pentru a face acest lucru in mod eficient, este important sa implicam toate partile interesate de la inceput. Conversatia ar trebui sa includa membri ai facultatilor, experti in educatie si departamenul IT.

 

Toti acestia au contributii valoroase de oferit pentru a se asigura ca tehnologia adoptata in cele din urma poate sustine procesele de predarea si invatarea dorite.