Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Tehnologiile de comunicare utilizate in prezent vor disparea in urmatorii trei ani?

Potrivit Interactive Intelligence Group Inc., furnizor global de solutii software si servicii dezvoltate pentru a îmbunatati experienta clientilor, cererea de servicii pentru clienti livrate prin intermediul dispozitivelor mobile va continua sa creasca in viitorul apropiat, datorita cresterii gradului de utilizare al tabletelor si al aplicatiilor mobile. De asemenea, tot mai multe companii vor adopta tehnologii cloud computing. Toate aceste previziuni sunt confirmate de analiza strategica “The Future of Enterprise Communications from a Customer Perspective”, realizata de Frost & Sullivan, ce arata ca unele dintre cele mai populare tehnologii pentru comunicare utilizate in prezent in cadrul companiilor vor fi utilizate tot mai putin in urmatorii trei ani, in timp ce gradul de utilizare al infrastructurilor cloud computing si al tabletelor va inregistra o crestere.

„Suntem constienti de faptul ca tot mai multe companii vor incepe sa isi mute business-ul in cloud in viitorul apropiat, astfel ca ne vom adapta si vom continua sa oferim cele mai bune solutii care sa sprijine centrele de contact in imbunatatirea serviciilor pentru clienti. Pe masura ce gradul de utilizare al aplicatiilor in cloud va continua sa creasca, noi vom prezenta tendintele in ceea ce priveste adoptarea acestor aplicatii si care sunt principalele beneficii oferite de acestea, oferind in acelasi timp indrumare in evaluarea solutiilor in cloud bazate pe fiabilitate, securitate si flexibilitate”, a declarat Marcin Grygielski, Manager Teritorial pentru Europa de Est al Interactive Intelligence.

In acest sens, studiul mentionat arata ca 63% dintre factorii de decizie din industria IT sunt de acord ca tehnologia cloud computing poate fi foarte eficienta pentru compania lor, iar mai mult de 52% dintre companiile private vor tinde catre adoptarea acestei tehnologii în urmatorii trei ani.

In ceea ce priveste cresterea cererii de servicii pentru clienti livrate prin intermediul aplicatiilor mobile, studiul arata ca, pana la sfarsitul lui 2016, tehnologiile pentru conferinte audio si video vor fi utilizate doar de 46% si respectiv 39% dintre companiile private, in timp ce tabletele utilizate in scopuri de business for fi utilizate de peste 56% dintre companiile private.

„Companiile care doresc sa obtina sau sa mentina un avantaj competitiv vor fi nevoite sa se adapteze nevoilor de mobilitate ale clientilor ce utilizeaza tablete si sa renunte la ceea ce vor fi considerate aplicatii integrate de comunicare „invechite”, cum ar fi sistemele de conferinta video sau audio. De asemenea, centrele de contact vor fi nevoite sa creeze o experienta mobila a serviciilor pentru clienti, pentru a putea continua sa ofere cele mai bune servicii. Ne vom concentra pe aceasta nevoie de a crea o legatura directa intre experienta mobila si centrele de contact, astfel incat clientii sa beneficieze de cele mai bune servicii”, a adaugat Marcin Grygielski.

Mai mult decat atat, potrivit reprezentantului Interactive Intelligence, companiile vor incepe sa utilizeze mai multe canale de comunicare, ce vor include social media, pentru a intampina toate asteptarile clientilor si a creste gradul de satisfactie in randul acestora. In acest sens, compania va continua sa ofere strategii pentru integrarea social media in mixul de comunicare, astfel incat nivelul serviciilor sa fie constant in toate canalele.

 

Crestere a cererii de servicii end-to-end si de solutii integrate

 

Potrivit analizei strategice, din ce in ce mai multi factori de decizie din industria IT sunt de acord ca gestionarea solutiilor oferite de mai multi furnizori este din ce in ce mai costisitoare si mai dificila, in special pentru companiile de dimensiuni mai mari. De aceea, aproximativ 30% dintre companiile private intentioneaza ca, in urmatorii doi ani, sa inceapa sa utilizeze solutii de comunicare end-to-end oferite de un singur furnizor, in timp ce peste 40% dintre companii vor cauta sa integreze mai bine solutiile oferite de mai multi furnizori.

„Costurile si complexitatea implementarii si gestionarii unor solutii pentru comunicare oferite de mai multi furnizori conving companiile sa isi consolideze si sa integreze platformele si aplicatiile separate sau sa faca trecerea catre solutii complete, oferite de un singur furnizor. Indiferent de arhitectura implementata, companiile trebuie sa se orienteze catre implementarea unor solutii bazate pe standarde deschise, care au dovedit ca sunt compatibile cu solutiile implementate in prezent sau investitiile planificate”, a mai spus Marcin Grygielski.

Interactive Intelligence a dezvoltat o platforma all-in-one – Customer Interaction Center™ (CIC) – care integreaza mai multe functii specifice, menite sa gestioneze in mod eficient orice tip de interactiune cu clientii finali, de la apelurile de voce, e-mail sau chat, pana la solicitari primite prin intermediul social media sau al aplicatiilor mobile. Pe langa aceste functii, care au un impact direct asupra calitatii serviciilor oferite clientilor finali, solutia dezvoltata de Interactive Intelligence prezinta si alte functii specifice pentru gestiunea, controlul si raportarea acrivitatilor din cadrul companiilor, îmbunatatind astfel procesele operationale.

„Customer Interaction Center permite o gestionare mult mai buna a proceselor operationale si asigura o distributie optima a tuturor interactiunilor cu clientii finali, iar toate aceste functii conduc la o reducere a costurilor si cresterea satisfactiei in randul acestora. In plus, fiind o solutie bazata in totalitate pe software, integrarea unor alte functii, potrivit nevoilor centrelor de contact, este realizata rapid si are efect imediat asupra conduitei in afaceri”, a incheiat Marcin Grygielski.

 

Sursa: https://www.agora.ro/stire/ce-tehnologii-de-comunicare-vor-fi-utilizate-viitorul-apropiat