Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Telefoanele IP – O prima oportunitate de a construi afaceri CI

Prin industria CI (Competitive Intelligence), toti cei care doresc sa-si creasca afacerea au invatat sa devina experti in retea, sau cel putin, au angajat unul sau mai multi profesionisti care au viziunea si inteligenta de a sti exact cum retelele se incadreaza in noua era de “home controls”.

 

De la divertisment la gestionarea energiei, de la controlul clientului la securitate, furnizorii incearca sa ajute dealerii sa treaca de la sistemele traditionale la tehnologiile secolului 21. Cu toate acestea, exista inca un domeniu in care profesionisti din prima linie trebuie sa convinga – telefonia IP. Telefonia si retelele de comunicatii IP sunt la inceput, dar nivelul de inovatie in acest domeniu continua sa se extinda intr-un ritm aproape exponential. De fapt, e corect sa spunem ca VOIP s-a imbunatatit fiind aproape imposibil de distins de cablurile traditionale si de apelurile celulare.

 

Cresterea poate fi constanta, dar exista inca provocari care necesita mult timp pentru a fi depasite, cea mai mare fiind integrarea completa a sistemelor de telefonie cu toate facilitatile sistemelor de control.

 

Aparitia smartphone-urilor ca parte componenta a sistemelor de acasa a intarziat adoptarea telefoanelor IP. Umbrite de  aplicatiile de securitate si control pentru smartphone-uri, telefoanelor IP le-a luat un pic mai mult timp sa obtina acceptarea in pietele rezidentiale si comerciale. Este derutant, deoarece avantajul principal al VoIP fata de telefonia clasica este pretul redus, datorat faptului ca se utilizeaza reteaua IP care poate fi folosita in acelasi timp si pentru alte servicii, precum navigare web, e-mail, e-banking si multe altele. Utilizatorul isi poate folosi serviciul VoIP indiferent de locul unde se conecteaza la Internet. 

 

Sistemele de telefonie de astazi pot fi cu fir, utilizand cablare Categoria 3 pentru telefoanele analogice si digitale, in timp ce telefoanele IP si SIP sunt acceptate cu categoriile 5 si 6 de infrastructura. Conversatiile IP necesita latime de banda minima, si telefoanele se adauga usor, imediat ce  noua infrastructura de cablare este instalata. 

 

Telefonia IP este un mijloc de comunicare, care foloseste internetul pentru transmiterea vocii si a mesajelor vocale. Transmiterea vocii se face prin intermediul VoIP (Voice on Internet Protocol). Prin intermediul telefoniei IP pot fi realizate apeluri de tipul Calculator-Calculator sau Calculator-Telefon. Pentru aceasta utilizatorul are nevoie de un calculator conectat la internet, un microfon (interfon) si casti (sau difuzoare).

 

Un sistem de telefonie in retea are numeroase beneficii. Unele telefoane permit utilizatorilor sa raspunda la un interfon hands-free. Unele telefoane chiar permite utilizatorilor sa vizualizeze camere IP, si noi caracteristici sunt introduse tot timpul.