Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Diferenta dintre televizoarele consumer si ecranele profesionale

Diferenta dintre televizoarele consumer si ecranele profesionale

 

 

Televizoare consumer versus ecrane profesionale

 

Ai vazut televizoare consumer peste tot. Probabil ca ai vazut si ecrane profesionale – doar ca nu te-ai gandit prea mult la asta. Asadar, ce ar trebui sa alegi pentru afacerea ta atunci cand doresti sa adaugi semnalizare digitala in lobby sau alte zone, sa instalezi un televizor intr-o camera de relaxare, sa planifici televizoarele pentru a fi utilizate in industria hoteliera sau sa instalezi un ecran mare sau unul tactil pentru utilizare intr-o sala de conferinte? Care este diferenta dintre un televizor consumer si un afisaj profesional? Sunt toate ecranele profesionale la fel, si cum alegei cea mai buna varianta pentru aplicatia ta? Acestea sunt cateva din intrebarile pe care le-ai putea avea. Sa vorbim despre ele. Desigur, daca ai si alte intrebari, nu poti contacta si te vom ajuta sa determini care este cea mai buna varianta pentru nevoile tale.

 

Diferentele de aplicare

 

 

 

 

Ok, mai intai sa aruncam o privire asupra unor diferente generale de aplicare. De obicei, un televizor consumer este proiectat doar pentru vizionarea TV, astfel incat sa il poti lua acasa si sa urmaresti formatele video de consum, cum ar fi programele TV, Blu-ray, serviciile de streaming etc. si este utilizat in mod normal doar cateva ore pe zi, si cam atat. Utilizarile pentru un ecran profesional / comercial variaza foarte mult. Exemplele includ un display intr-un hol sau o zona de asteptare care afiseaza programe TV, semnalizarea digitala, kiosk de informatii, menu board intr-un restaurant unde pot exista temperaturi mai ridicate, expunere mai mare la praf, grasime etc., sau poate un ecran mare cu functie touch pentru utilizare intr-o sala de conferinte. Timpul de functionare variaza de la cateva ore pe zi la 24/7 si 365 de zile pe an. Din acest motiv, exista o mare varietate de ecrane comerciale construite pentru diferite tipuri de aplicatii; cele mai multe ecrane profesionale au cateva diferente, asa ca hai sa aruncam o privire la unele dintre diferentele cheie.

 

Garantia

 

Televizoarele consumer sunt garantate doar pentru utilizarea de catre consumatori. Asta inseamna ca sunt garantate pentru o perioada de timp (de obicei un an) pentru a fi utilizate acasa. Daca te uiti atent la certificatul de garantie, vei gasi aproape intotdeauna specificat faptul ca garantia este valabila numai pentru utilizare de catre consumatori. Unii producatori spun ca “garantia este nula daca televizorul este utilizat intr-un spatiu comercial”, in timp ce altii spun ceva de genul “Pentru uz comercial, garantia este 90 de zile pentru piese si manopera”. In orice caz, daca esti in cautarea unui display pentru afacerea ta, garantia este ceva ce trebuie luat in considerare. Majoritatea ecranelor comerciale au in mod obisnuit o garantie de 3 ani pentru piese si manopera – care, in unele cazuri, se poate extinde pana la 5 ani. De multe ori, companiile utilizeaza televizoare tip consumer, pur si simplu pentru ca nu stiu ca exista optiuni comerciale sau ca nu stiau unde sa le gaseasca. O alta diferenta intre o garantie consumer si o garantie comerciala este ca garantia consumer acopera doar “carry-on-service”, in timp ce o garantie comerciala acopera service la fata locului. Cine ar vrea sa aduca in service un afisaj de 80″ sau 90″ pentru reparatii, corect? 

 

Costul initial si cel pe termen lung

 

Costul reprezinta o parte importanta a unei decizii de cumparare. Deseori, televizoarele consumer sunt folosite in mediul de business, deoarece oamenii presupun ca un ecran profesional costa mult mai mult sau nici macar nu stiu ca exista optiuni comerciale. Desi este adevarat ca modelele comerciale tind sa coste mai mult decat televizoarele consumer de aceeasi marime, exista si ecrane profesionale care au un pret apropiat de cel al televizoarelor consumer de dimensiuni similare si ofera garantii mai bune. In plus, ceva ce trebuie luat in consiferare atunci cand se analizeaza variantele este costul proprietatii in timp. Daca ecranul este planificat sa functioneze  pentru o lunga perioada de timp, atunci un ecran profesional este alegerea potrivita pentru ca, pe termen lung, va costa mai putin decat un televizor consumer (datorita calitatii materialelori, a durabilitatii si a altor caracteristici).

 

Designul

 

 

 

 

Unul dintre avantajele ecranelor profesionale este acela ca isi vor pastra acelasi aspect estetic timp de multi ani (ceea ce este de dorit atunci cand se mai adauga si alte ecrane), in timp ce modelele consumer se schimba cel putin o data pe an. Daca adaugi ecrane in fiecare an, poti pastra acelasi aspect si sentiment alegand un afisaj comercial.

 

O alta diferenta observata la ecranele profesionale este dimensiunea si forma cadrului. “Incinta unui display este alcatuita dintr-o rama care se intinde in jurul zonei vizibile a ecranului si o carcasa care acopera spatele. Incintele ecranelor comerciale au fost intarite pentru a rezista “elementelor” implicate in implementari. De exemplu, menu board-urile digitale din restaurante trebuie sa reziste la temperaturi ridicate si chiar la grasime, in timp ce ecranele din gari trebuie sa fie rezistente la praf”. Ecranele profesionale au rame de diferite dimensiuni, de la rama standard la ultra-ingusta, conceputa pentru aplicatii de video wall. Cu cat este mai subtire rama, cu atat este mai scump ecranul. Televizoarele tip consumer sunt concepute mai mult pentru estetica si, in general, nu sunt adecvate pentru mediul de afaceri, in timp ce ecranele profesionale industriale sunt proiectate cu linii curate si simetrice si adesea nu includ logo-ul producatorului.

 

Luminozitatea display-ului

 

Televizoarele consumer sunt, in general, concepute sa functioneze bine pentru conditiile de iluminare controlate sau controlate intr-o oarecare masura. Luminozitatea este evaluata pentru display-uri in termeni de Niti sau Candele pe metru patrat (cd/ m2).

 

Televizoarele consumer se incadreaza de cele mai multe ori in intervalul 150-250 Niti, ceea ce este bine pentru majoritatea vizionarilor la domiciliu. Cu toate acestea, in conditii de iluminare puternica, adesea gasite in spatii comerciale, se doreste o luminozitate mai ridicata. Luminozitatea ecranelor profesionale este in functie de serie, variind de la 300-2000 Niti pentru aplicatii in aer liber, in plin soare.

 

Pe scurt – care este potrivit pentru tine?

 

Daca ai nevoie de display-uri pentru afacerea ta, pentru o scoala sau alte setari comerciale, faptul ca stii diferenta dintre ecranele profesionale si cele consumer te poate ajuta sa economisesti bani pe termen lung. Daca ai nevoie de ajutor suplimentar in identificarea nevoilor si recomandarilor tale, nu ezita sa ne contactezi. Suntem aici pentru a te ajuta!