Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Televizoarele OLED, VR-ul si Dronele au depasit $1B in venituri

Dronele, realitatea virtuala si televizoarele OLED sunt acum industrii de miliarde de dolari, conform celui mai recent raport intocmit de CTA (Consumer Technology Association) – “U.S. Consumer Technology Sales and Forecasts”. Aceste industrii sunt doar o parte a cresterii veniturilor pentru 2017, deoarece raportul CTA prognozeaza o crestere de 3,2%, pana la 321 miliarde de dolari, a veniturilor din comertul cu amanuntul (251 miliarde de dolari en gros) pentru acest an.

 


 

Se estimeaza ca vanzarile de casti VR vor creste pana la 5,3 milioane de unitati in acest an (o crestere de 79%) si venituri de 1,3 miliarde de dolari (o crestere de 43%). Vanzarile totale de drone se asteapta sa creasca cu 40%, pana la 3,4 milioane de unitati si 44% in venituri, pana la 1,1 miliarde de dolari. Alte tehnologii emergente, care se asteapta sa inregistreze o crestere semnificativa a veniturilor in acest an, includ wearables, dispozitivele smart home, televizoarele 4K UHD si dispozitivele PDA (Personal Digital Assistant).

 


 

 

Tehnologia mai matura, precum smartphone-urile, tabletele, televizoarele, laptopurile si tehnologia auto, reprezinta inca mai mult de jumatate din veniturile totale ale industriei (53%). Televizoarele si tabletele urmeaza sa scada usor in 2017, desi smartphone-urile, laptopurile si tehnologia auto – in top cinci pentru prima data – se asteapta sa creasca. Smartphone-urile vor fi cel mai mare contribuabil cu un venit estimat la 55,6 miliarde de dolari.

“Influentata de cererea consumatorilor pentru produsele pe care le cunostem deja si le iubim, precum si pentru tehnologiile noi, inovative, cresterea veniturilor in industria tehnologiei consumatorilor depaseste asteptarile”, a declarat Gary Shapiro, presedinte si CEO al CTA.

Versiunea competa a raportului “U.S. Consumer Technology Sales and Forecasts”.