Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Top 10 cele mai populare aplicatii la locul de munca in 2020

 

In 2017, Microsoft a anuntat ca, in timp, Microsoft Teams va inlocui Skype for Business. Si intr-adevar, in ultimii trei ani, majoritatea companiilor au trecut la Teams.

 

Aceasta tranzitie a software-ului este doar un exemplu al modului in care cele mai populare aplicatii pentru spatiul de lucru s-au schimbat in ultimii cinci ani.Cele mai populare si eficiente aplicatii poate schimba modul in care functioneaza afacerea dvs.

 

Iata o lista cu primele zece aplicatii de afaceri din 2020 …

 

Microsoft Teams

 

La un moment dat, Skype for Business ar fi putut ocupa acest loc in top 10. In schimb, Skype a cedat locul Microsoft Teams.

 

In timp ce Skype a fost, in cea mai mare parte, o versiune comerciala a MSN (daca aveti varsta necesara pentru a va aminti modelul de chat de la inceput al Microsoft), Teams este mult mai mult. Cu Teams poti discuta in continuare cu colegii, atat individual, cat si in grup. Cu toate acestea, cea mai importanta caracteristica a aplicatiei o reprezinta capacitatile sale de conferinta. Utilizatorii pot comuta un apel numai audio la un apel video si audio printr-un singur clic pe un buton. Teams este compatibil cu Microsoft Planner si poate gazdui fisiere, care sunt accesibile colegilor de echipa.

 

In martie 2019, Microsoft a lansat Teams Live Events, facand aplicatia o solutie de comunicare cu totul cuprinzatoare. Prin evenimente live, este posibil sa gazduiti prezentari online. Aceasta versiune a venit la timp pentru COVID, oferind companiilor o modalitate de a gazdui in continuare evenimente cu clienti si potentiali clienti, in ciuda restictiilor impuse de pandemie.

 

Slack

 

Slack este o alta platforma comuna de comunicare in afaceri. Aplicatia ofera posibilitatea de a crea canale pentru echipele tale. De exemplu, echipa de marketing ar avea un canal de marketing pe care l-ar folosi pentru a tine pe toata lumea la curent si informata. Aplicatia ofera, de asemenea, chaturi individuale, chaturi de grup, intalniri audio si video si multe altele.

 

Cu Slack, puteți adauga aplicatii in aplicatie. Au o colecție de aplicatii care ii ajuta pe utilizatori sa lucreze din aplicatiile de acasa, sa sustina productivitatea si multe altele.

 

Google Workspace sau Google Drive

 

In multe liste de „furnizori de e-mail de top”, Gmail este de fapt listat ca fiind cel mai bun furnizor de e-mail din ziua de astazi. Companiile tind sa se orienteze catre utilizarea oricarui spatiu de stocare bazat pe cloud care vine cu furnizorul lor de e-mail.

 

Google Drive a devenit un instrument de stocare incredibil, intuitiv, multi-platforma, pentru colaborarea in echipa. In Google Drive, puteti adauga si organiza documente. Cand editati documente text, puteti vedea unde se afla colegii dvs. de echipa intr-un document, ce modificari au facut, comentariile pe care le-au lasat si multe altele in timp real. Modificarile sunt salvate automat, astfel incat niciun membru al echipei nu lucreaza vreodata pe o versiune invechita.

 

Zoom

 

Zoom este cel mai popular instrument de conferinta din aceasta lista. Cu Zoom puteti avea chat-urile obisnuite, individuale si de echipa, atat audio, cat si video. Exista, de asemenea, o multime de aplicatii pe care le puteti adauga la experienta dvs. Zoom, ajutând la colaborare, invatare si dezvoltare, productivitate si multe altele.

 

Modul prin care Zoom se remarca este prin faptul ca ofera o solutie de telefon cloud. In loc sa descarce un sistem softphone pe computerul dvs., Zoom ofera functii cloud, facandu-va apelurile telefonice de serviciu la fel de mobile ca cele efectuate de pe un telefon mobil.

 

Asana

 

Asana a luat avant, devenind una dintre cele mai bune aplicatii de planificare. Aplicatia este o solutie bazata pe cloud care poate fi sincronizata cu browserul, computerul si telefonul.

 

Trello

 

In cuvintele lui Trello, aplicatia „tine evidenta la tot”. Aplicatia ofera o solutie in stil kanban in care utilizatorii isi pot vizualiza, muta si edita sarcinile dupa cum este necesar. Colegii de echipa pot fi invitati sau repartizati la fiecare sarcina si pot comenta actualizari pe masura ce sarcinile progreseaza.

 

Platforma este un instrument extrem de vizual pentru organizarea si urmarirea sarcinilor. Pot fi incarcate fisiere, se pot adauga notite si utilizatorii pot fi etichetati. Trello ofera, de asemenea, alerte pentru scadente, proiecte intarziate, mentiuni ale utilizatorilor si multe altele.

 

O caracteristica excelenta a acestei aplicatii este ca utilizatorii din afara organizatiei dvs. pot fi invitati. Prin urmare, antreprenorii si lucratorii independenti se pot alatura echipelor si consiliilor, ramanand la curent.

 

Todoist

 

Cu totii am incercat numeroase moduri de a crea liste de sarcini: aplicatia Apple Reminders nu are sofisticarea de care are nevoie locul de munca, funcția de memento-uri Outlook nu este usor de utilizat, blocnotesurile nu sunt bazate pe cloud …

 

Todoist este o solutie atat de necesara pentru listele de sarcini mobile, suficient de puternica pentru a tine pasul cu joburile noastre. De fapt, interfata cu utilizatorul Todoist este configurata la fel ca interfata cu utilizatorul Gmail, cu posibilitatea de a va clasifica totul cu dosare, etichete, culori, pictograme, prioritizare si multe altele.

 

Ca o paranteza, Todoist este compatibila cu Microsoft Teams ca aplicație integrata in software.

 

Evernote

 

Evernote apare in top zece din aproape toate listele de aplicatii de top pentru locul de munca. De ce? Pentru ca este „cea mai buna aplicatie pentru luarea de notite”.

 

Evernote este un instrument cloud bine organizat care va pastreaza notitele in acelasi loc. Fiind bazata pe cloud, utilizatorii pot folosi aplicatia Evernote pentru a lua notite pe un computer si a le citi pe dispozitivele lor mobile.

 

Notitele sunt stocate offline, astfel incat utilizatorii sa le poata accesa si edita chiar si atunci cand sunt offline. Utilizatorii pot adauga notite, imagini si chiar inregistrari audio la notitele lor.

 

Fishbowl

 

Fishbowl satisface o nevoie pe care comunitatea lucratorilor nici nu stia ca o are. Instrumentul de retea sociala este destinat utilizatorilor orientati spre afaceri. Da, avem LinkedIn, dar LinkedIn este un loc in care profesionistii trebuie sa actioneze … profesionist.

 

Fishbowl ofera profesionistilor o solutie in care se pot conecta anonim cu alti profesionisti din aceeasi industrie sau situatie. Acestia pot pune intrebari, ridica probleme sau pot atinge subiecte care ar fi probabil tabu pe LinkedIn.

 

In ceea ce privește aspectul mai casual, Fishbowl este un loc minunat pentru a purta discutii obisnuite, fara caracter sensibil.

 

Jira Software

 

Jira este una dintre cele mai populare aplicatii pentru urmarirea proiectelor si a problemelor pentru echipele de software. Cel mai mult este apreciata de oamenii de tehnologie si adesea vazuta ca o alternativa la Asana sau Trello.

 

Joan Desk Booking app

 

Tranzitia intre munca de acasa si cea de la birou nu a fost niciodata mai usoara. Cu aplicația Joan Desk Booking, angajatii pot rezerva birouri in avans, pot afla unde sunt colegii lor de echipa, in timp ce managerii de birou pot urmari prezenta la birou si pot urmari contactele.

 

Aplicatia de planificare a biroului Joan ofera o interfata usor de utilizat pentru angajati pentru a verifica disponibilitatea si a rezerva un birou. Aplicatia de rezervare Joan este disponibila atat pe desktop, cat si pe dispozitive mobile, ajutand utilizatorii sa rezerve din mers.

 

Joan ofera in prezent o perioadă de testare gratuita de 30 de zile si are o versiune demo.