Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Top 3 Ponturi Pentru a Ajuta Intreprinderle Mici sa Adopte Digitalizarea

 

Majoritatea intreprinderilor mici nu reusesc sa profite pe deplin de o prezenta online la intregul sau potential. Datele publicate in 2016 au aratat ca abia 1 din 4 intreprinderi mici au folosit un site web pentru vanzarea de produse. Acest lucru se intampla intr-un moment in care vanzarile e-commerce sunt in plina expansiune si oportunitatile prezentate online companiilor sunt aparent nesfarsite.

 

Extinderea unei afaceri existente offline intr-o operatiune de comert electronic nu va majora substantial cheltuielile generale, dar poate oferi un avantaj major pentru venituri. Dar de ce atat de multe companii sunt reticente in adoptarea platformelor de e-commerce?

 

Vanzatorii offline nu sunt adaptati la E-Commerce

 

Comerciantii traditionali sunt obisnuiti sa colaboreze cu clientii fata in fata, efectuand tranzactii prin interactiune directa. De exemplu, puteti vedea si vorbi cu un client inainte de a finaliza o achizitie pentru a-i verifica identitatea. In e-commerce (comertul electronic), trebuie sa aveti incredere ca un client este cine pretinde ca este si sa sperati ca practicile dvs. de verificare a identitatii sunt suficient de puternice.

 

Unele dintre principalele preocupari care pot tine comerciantii cu amanuntul departe de sfera digitala includ:

 

  • lipsa unei verificari fiabile;
  • procese de returnare mai complexe;
  • mai putina intelegere a experientei clientilor si a canalului de vanzari;
  • posibilitatea incalcarii securitatii; si
  • provocari ale interactiunii dintre canale.

 

Daca doriti sa treceti la e-commerce, trebuie sa acordati o atentie speciala fiecaruia dintre aceste puncte.

 

1. Verificati-va Clientii

 

Spre deosebire de o vanzare offline, nu puteti verifica direct identitatea detinatorului cardului intr-o tranzactie fara prezentarea cardului. Exista o varietate de tehnologii care pot fi de ajutor in acest proces, cum ar fi verificarea CVV, verificarea adresei si 3-D Secure.

 

Autentificarea dispozitivului va permite sa vedeti daca un dispozitiv a fost utilizat pentru a finaliza o tranzactie anterioara. Aceasta va permite sa verificati daca articolele sunt expediate la aceeasi adresa sau daca implica aceleasi informatii de plata, putand identifica astfel o activitate suspecta. Aplicatiile mobile wallet, precum Apple Pay si Samsung Pay, utilizeaza autentificare pe baza a doi factori, solicita utilizatorilor sa deblocheze dispozitivul si apoi sa furnizeze o scanare biometrica pentru a finaliza o achizitie. 

 

 

2. Simplificati Politica de Retur

 

Nici o afacere nu vrea retururi, dar un retur nu este cel mai rau lucru care se poate intampla. Daca procesele de returnare sunt prea complexe, clientii ar putea solicita stornarea platii. Acest lucru va va costa profiturile din vanzari, marfurile si costurile de expediere si de procesare a comenzii, plus taxele suplimentare asociate cu returnarea banilor. Ele pot chiar ameninta sustenabilitatea afacerii dvs.

 

Doriti sa incurajati clientii sa solicite returnari prin canalele adecvate, facand informatiile si politicile dvs. de contact accesibile din fiecare pagina a site-ului si usor de inteles. Fiti dispus sa oferiti servicii non-stop; la urma urmei, atunci cand aveti de-a face cu clienti din intreaga lume, nu exista “ore de program”.

 

In cele din urma, chiar daca nu este nevoie sa acordati rambursari fiecarui client, nici nu trebuie sa fiti prea stricti cu privire la acordarea acestora. Imbunatatirea regulilor de rambursare este o modalitate buna de a preveni o stornare a platii si de a crea sentimente pozitive fata de brand-ul dvs.

 

3. Consecventa pe Toate Canalele

 

Comertul electronic modern este o experienta omnichannel. Clientii tind sa folosesca diferite dispozitive si de aceea trebuie sa oferiti o experienta consecventa si coerenta pe toate canalele de vanzare.

 

Examinati intreaga experienta a clientilor, de la inceput pana la sfarsit. Daca lucrati atat in offline, cat si in e-commerce, de exemplu, permitand clientilor sa faca returnari online  in-store este o modalitate excelenta de a reduce divergentele.

 

Va trebui, de asemenea, sa imbunatatiti experienta pe mai multe dispozitive. Creati un site responsive care este optimizat pentru dispozitivele mobile. Permiteti clientilor (dar nu ii fortati) sa creeze conturi pentru a continua vanzarea de pe desktop pe mobil si invers. Tineti minte: chiar daca persoanele nu finalizeaza o tranzactie prima data cand viziteaza site-ul dvs., se vor intoarce daca le oferiti o experienta fara probleme.

 

 

Adoptati comertul electronic … cu un plan.

 

Comertul electronic poate fi un concept intimidant pentru intreprinderile mici. Exista mai multe obstacole potentiale decat puteti numara si multi factori de risc sunt mai pronuntati decat in offline. Cu toate acestea, prin ignorarea comertului electronic, lasati un grup imens de potentiali clienti globali pe masa.

 

Nu va fie frica sa adoptati digitalizarea, dar nu uitati: faceti-o cu intelepciune.