Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Top 3 utilizari ale digital signage in sectorul bancar

 

Cum tin bancile legatura cu clientii lor avand in vedere faptul ca vizitele in sucursalele bancare au scazut cu 26% in doar 5 ani?

 

In ciuda trecerii la online banking, multi se bazeaza inca pe sucursalele locale ale bancilor pentru tranzactiile bancare zilnice. Institutiile financiare sunt nevoite sa regandeasca modul in care aceste sucursale isi pot servi cel mai bine clientii. Digital Signage este unul dintre instrumentele cheie pe care industria bancara le-a utilizat pentru a-si renova marcile si sucursalele. Folosind cele mai recente tehnologii Digital Signage, bancile pot sa arate modern in fata clientilor si nu invechite. In acest articol vom analiza trei moduri in care bancile folosesc Digital Signage in sucursale.

 

 

Display-uri publicitare

 

Fie ca sunt persoane fizice sau juridice, clientii doresc sa simta o legatura cu banca careia ii incredinteaza banii. Digital Signage este cel mai bun mod prin care bancile isi pot promova serviciile in randul clientilor din sucursala. A fost spus de Forbes ca “bancile mai mici isi pierd cota de piata in fata marilor jucatori, deoarece se straduiesc sa ofere clientilor o experienta digitala end-to-end”. Digital Signage este cheia catre experienta digitala a clientilor si am constatat ca bancile iubesc natura versatila a afisajelor digitale de sine statatoare (Freestanding Digital Posters) care pot fi mutate pentru a servi cel mai bine publicul. Mai mare este mai bun in industria bancara, prin urmare, display-urile de mari dimensiuni, cum sunt video wall-urile LCD sau display-urile foarte mari, pot fi adesea vazute in zonele publice ale sucursalelor bancilor. Ecranele mai mari indica opulenta si bogatie – o imagine pe care bancile doresc sa o afiseze subtil consumatorilor.

 

Ecrane tactile

 

Display-urile interactive cu ecran tactil au reprezentat o parte vitala a tehnologiei bancare timp de mai multi ani, dar ar putea juca un rol important si pe viitor. In trecut, prin utilizarea aparatelor ATM si CDM cu ecrane tactile integrate, clientii au putut sa se bucure de o modalitate rapida, usor de utilizat si sigura de a retrage si depune bani. Bancilor le-a placut natura automata a acestor sisteme si cozile reduse, deoarece casierii se pot concentra asupra clientilor care au nevoie de mai multa asistenta. Odata cu trecerea la online banking, ecranele tactile ar putea ajuta la reducerea golului dintre online banking si sucursale. Scuzati jargonul de afaceri, dar bancile se pot bucura de marketingul pe canale incrucisate, in termeni simpli, asta inseamna ca bancile ofera aceeasi experienta pe diferite dispozitive. Prin urmare, experienta bancara folosind o aplicatie ar trebui sa fie identica cu utilizarea unui ecran tactil in sucursala. Acest tip de familiaritate va fi un confort pentru clientii care le folosesc pe ambele și adevaratul sens al serviciilor bancare digitale. O generatie a crescut utilizand ecrane tactile pe smartphone-uri si tablete, aceste tipuri de obiceiuri inseamna ca industria bancara trebuie sa evolueze pentru a tine pasul.

 

 

Display-urile pentru vitrine

Strazile principale din intreaga tara sunt pline de magazine. Bancile sunt unul dintre ultimii stapani ai strazii si in timp ce exista o multime de discutii cu privire la inchiderea anumitor sucursale, cele pe care le pastreaza deschise devin si mai importante si trebuie sa-si imbunatateasca marketingul. Display-urile digital signage de vitrina, cum sunt monitoarele cu luminozitate foarte mare, permit bancilor sa valorifice traficul pietonal promovandu-si serviciile. Multe banci folosesc deja materiale tiparite in vitrine, dar, din nou, acestea nu se compara cu tehnologia digitală. Cu capacitatea de a afisa imagini si clipuri video vibrante, Digital Signage este mult mai captivant decat metodele de semnalizare traditionale.

Fuziunea tehnologiei Digital Signage in sucursalele bancilor este doar o parte a unui puzzle mare pentru bancile moderne. Intr-o industrie care se schimba rapid pentru a tine pasul cu asteptarile clientilor, display-urile publicitare si ecranele tactile pot fi puntea de legatura dintre experienta online si cea din sucursala.