Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Top 5 Tendinte in Afaceri si Tehnologie AV pentru 2017

 

Cum anul 2016 se apropie de final si o serie de tehnologii continua sa fie lansate si discutate, aici sunt primele cinci tendinte in afaceri si tehnologie cu care ne vom intalni si anul viitor:

 

1. Video si audio IP? Absolut. Nu este nici un secret faptul ca distributia video IP va continua sa se extinda si sa eclipseze metodele de distibutie video anterioare, cum ar fi HD-BaseT, o optiune de conectivitate electronica si comerciala a consumatorilor pentru a transmite video, audio, Ethernet si USB HD necomprimate. Avand in vedere tendintele actuale de proiectare, vom continua sa vedem cum IP-ul castiga teren si devine un lucru obisnuit. Putem vedea cum industria are nevoie de sisteme mai eficiente, care sa mentina in continuare o mare flexibilitate si management, din moment ce clientii realizeaza ca metodele de distributie video IP permit o reducere a echipamentelor si simplifica infrastructura, in timp ce cresc eficienta si flexibilitatea utilizatorilor.

 

2. USB-C si Thunderbolt 3. Daca ati vazut recenta lansare a noii linii Apple MacBook Pro, este posibil sa fi luat in ras decizia Apple de a inlocui toate porturile cu patru porturi Thunderbolt 3/USB-C. Totusi, priviti spre viitor, si veti vedea ca aceasta a fost o miscare inteligenta. USB-C si Thunderbolt 3, de multe ori etichetat ca USB-ul care face tot, este o metoda de conectare si de transport incredibil de puternica. Capacitatea de a furniza energie, control, video, audio, Ethernet si USB pentru o intreaga serie de dispozitive, la viteze de latime de banda super-rapide, este incredibila. Cu siguranta vom vedea clienti care vor solicita USB-C si mai multe dispozitive profesionale care vor utilizeaza conectorul in 2017. Din punct de vedere al designului AV, deschide multe uși noi, interesante.

 

3. La revedere panouri de control. Boom-ul prezentarilor wireless si tehnologia AV/IP deschid usa pentru a incepe, si a continua, proiectarea salilor fara un panou de control. Utilizand Bluetooth beaconing si alte metode de autentificare a utilizatorului, pot fi oferite sisteme AV inteligente, astfel incat utilizatorii sa poata rezerva o sala, sa inceapa o intalnire, sa prezinte continutul, si sa paraseasca incaperea, fara a mai fi nevoiti sa atinga un panou de control. In timp ce astfel de sisteme se preteaza in prezent camerelor mai mici, in 2017 vom vedea unele progrese care vor permite camerelor mai mari sa beneficieze de aceste tehnologii.

 

4. Realitatea virtuala si augmentata. Daca va abonati la pagina YouTube Autodesk, probabil ca aveti o idee despre cat de importante sunt realitatea virtuala si realitate augmentata in lumea proiectarii. Posibilitatea de a utiliza headset-uri VR/AR pentru oferi clientilor “plimbari” virtuale este imensa. Clientii pot avea probleme in descifrarea desenelor sau modelelor Revit, deoarece acestia nu sunt designeri. Oferirea unui mediu virtual pentru clienti poate permite echipei de proiectare sa obtina unele contributii valoroase. In 2017, se asteapta ca cererea pentru VR/AR sa creasca pe masura ce clientii vor cere, si chiar vor astepta mai multe aspecte de realitate augmentata in proiectele lor, mai ales in muzee sau centre de experienta a clientului.

 

5. Continut bazat pe arhitectura si coordonare AV. Ani la rand, audiovizualul nu a putut interveni in proiectarea arhitecturii unui spatiu. Cu afluxul VR, AR, si al sistemelor mai inteligente, design-ul audiovizual conduce acum mai mult din arhitectura. De la camerele mici de conferinte la marile centre de experienta pentru clienti, importanta AV, si adaptarea arhitecturii la aceasta, incepe sa ocupe mai mult spatiu ca oricand. Anul urmator, industria poate trage foloase daca se va concentra pe aspectul de integrare generala a sistemului audiovizual, precum si pe modul in care proiectele pot fi imbunatatite – spatii orientate spre AV. Spatiul trebuie sa spuna o poveste, iar AV face parte din poveste. In unele camere, povestea depinde de sistemele AV, asa ca ideea merita explorata. La urma urmei, forma urmeaza functia (“form follows function”).