Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Top 4 tendinte tehnologice care vor domina industria AV in 2018

 

Din moment ce am incheiat anul 2017, este timpul sa facem un pas inainte si sa ne intrebam cum putem imbunatati industria AV in 2018. Care sunt tendintele tehnologice ale acestui an si cum ne putem pregati pentru viitorul AV?

 

Open-Source versus Proprietate

 

Asa cum Sundar Raman, director de inginerie creativa la Local Projects, a declarat pentru SCN ThinkTank:  

“Industria noastra nu functioneaza cum ar trebui pentru ca nu exista un limbaj comun. Noi nu vorbim intre noi, chiar si in cadrul industriei; nu exista platforma. Nu exista Wix pentru AV. “

Instalatorii au petrecut ani de zile incercand sa rezolve enigma de a face ca diferite sisteme sa “vorbeasca” intre ele. Unii producatori, precum Extron si QSC, incearca sa schimbe acest lucru.

 

Programatorii din industria AV pierd o groaza de timp invatand un limbaj de dezvoltare de proprietate si sunt in inposibilitatea de a lua acele abilitati si a le aplica altor sarcini din mediu, potrivit lui Joe da Silva, director de marketing de produs la Extron. Industria a inceput sa ceara o platforma open-source, motiv pentru care Extron a ales sa dezvolte o platforma bazata pe Python care a servit nevoilor de configurare si de programare.  

“Alegand Python, oferim programatorilor o platforma flexibila si imbunatatita in permanenta, care inspira designul creativ, ofera o implementare usoara si permite viabilitatea sistemului AV pe termen lung”, a spus el.

 Atat da Silva, cat si Martin Barbour, manager de produs la QSC, sunt de acord ca limbajele de proprietate au fost si sunt inca utile; aceste inovatii au fost critice pentru succesul industriei AV, permitand integratorilor sa creeze si sa implementeze proiecte complicate.  

Totusi, “Avand in vedere faptul ca industria AV si tehnologia in general s-au maturizat, proliferarea tehnicilor de programare “standard” si “open-source” permite industriei noastre sa valorifice o rata enorma de progrese care au loc pe pietele adiacente, precum IT”, a declarat Barbour. “Prin adoptarea limbajului de programare comun, putem atrage talente din baza larga a acestor piete si putem beneficia de tehnologii moderne si scalabile”.

 

Dezvoltarea Inteligentei Artificiale (AI)

 

Inteligenta Artificiala (AI) va poate îngrozit, va poate stimula sau va poate deruta – dar era AI este aici.

 

Cand oamenii se gandesc la AI, se gandesc de fapt la roboti, care au un loc imens in viitorul industriei AV. De exemplu, sa ne gandim la robotii wayfinding din Aeroportul International Mineta San Jose. Acesti roboti multilingvi sunt stationati la diferite porti si lucreaza pentru a captiva, a directiona si a distra calatorii.

 

Cand vorbim despre AI si sunet, nu ii putem uita pe prietenii nostri Alexa, Cortana si Siri. Multi sunt ingrijorati la gandul ca aceste instrumente “asculta intotdeauna” si invadeaza intimitatea. Discutiile noastre secret sunt ascultate in sala de consiliu? Kevin Brown de la Harman Professional Solutions spune ca nu trebuie sa ne facem griji. “Exista o distinctie critica intre “a asculta mereu” si “a transmiterea intotdeauna”. Fraza cea mai potrivita [in acest scenariu] este “asculta intotdeauna, dar transmite numai cateodata”. Orice difuzor inteligent, bine conceput, va avea un buton si un indicator “mic mute”, care este intotdeauna util in timpul conversatiilor sensibile.”

 

Pentru marea majoritate, difuzoarele inteligente sunt sigure, dar “Pentru cei care nu au incredere in designul hardware-ului sau in serviciul AI, singura solutie logica este evitarea utilizarii difuzoarelor inteligente si a smartphone-urilor, care prezinta aceleasi riscuri teoretice de confidentialitate”, a concluzionat Brown.

 

UX- Experienta Utilizatorilor

 

2017 a fost cu siguranta anul experieltei utilizatorilor, iar aceasta tendinta va continua sa fie discutata in 2018.

 

UX, care a fost aproape un gand ulterior, este acum in centrul industriei. De fapt, experienta utilizatorului a devenit elementul central al fiecarui sistem VCA, numarul 15 pe lista SCN, potrivit lui Lindsey Adler, directorul companiei de marketing. 

“A afectat chiar si procesele interne ale VCA. Am investit mult in acest an pentru crearea a experienta a clientilor mai buna si intentionam sa continuam aceste eforturi si in 2018 “, a concluzionat Adler.

Concentrarea pe experienta utilizatorului nu se refera doar la utilizatorul final. Producătorii lucreaza din greu pentru a crea experiente bune atat pentru instalatori, cat si pentru integratori. 

 

Convergenta AV si IT

 

Este inca AV versus IT? Sau este convergenta AV si IT? 

Nu va mintiti: “AV nu este industria IT”, a declarat Labuskes. Dar asta nu inseamna ca nu exista un loc pentru IT in industria AV; ar trebui sa salutam profesionistii IT cu bratele deschise si sa ii privim mai degraba ca parteneri, decat ca inamici. “Trebuie sa recunoastem ca industria IT detine cheile infrastructurii pe care se vor baza sistemele AV”, a spus Barbour.

Iar aceste sisteme se refera la tehnologia asupra careia ar trebui sa ne concentram atentia, potrivit lui da Silva.  

“Factorii de decizie vor sa afle mai multe despre API-uri, analize, dispozitivele de gestionare si experientele utilizatorilor”, a spus el. “Vor exista intotdeauna experti AV, dar multe produse continua sa necesite aptitudinile de introducere, implementare si politicile folosite in IT. De asemenea, este imposibil sa se ia in considerare aplicarea tehnologiei AV traditionale fara a recunoaste ca gestionarea acestor dispozitive a trecut de mult sub umbrela IT. Este vorba de tehnologie – pur si simplu.”