Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Tot ce trebuie sa stii despre Video Wall-urile LED

Toata lumea a vazut probabil un video wall LED. Video wall-urile LED sunt una dintre cele mai vizibile forme de semnalizare digitala. Tehnologia este mai usor de obtinut ca niciodata cu o varietate de solutii pentru interior si exterior. In acest articol vom vorbi despre elementele de baza pe care oricine ar trebui sa le stie despre video wall-urile LED.

 

 

Ce inseamna LED?

 

Pe scurt, LED-urile sunt becuri mici. Aceste becuri mici sunt aranjate intr-o retea care formeaza un intreg ecran. Ganditi-va la fiecare bec micut ca la un pixel pe ecranul computerului. Fiecare led individual este capabil sa emita lumina rosie, galbena sau albastra, fapt care confera ecranului o gama larga de culori precum si o claritate mare. De natura modulara, video wall-urile LED sunt extrem de versatile si se potrivesc oricarui spatiu – interior si exterior; ele sunt o solutie de semnalizare digitala premium.

 

Cum functioneaza un video wall LED?

 

Desi video wall-urile LED sunt formate din mai multe componente; fluxul de lucru este simplu. Incepe de la media player; acesta trimite continutul la unitatea de control prin HDMI. Unitatea de control proceseaza continutul si transmite video wall-ului cum sa afiseze continutul. Unitatea de control trimite semnalul prin cablu CAT5 catre primul ecran LED, care controleaza celelalte ecrane, legate in serie, astfel incat fiecare ecran sa stie ce sa afiseze. Asta este! LED-urile pot parea mai complicate decat ecranele LCD, dar teoria este simpla.

 

 

Media player-ul folosit poate fi orice player de semnalizare digitala. Asta inseamna ca continutul video poate fi actualizat prin USB plug and play sau de la distanta folosind CMS-ul online al producatorului. 

 

Ce inseamna „Pixel Pitch”?

 

Pixel Pitch este un termen foarte uzitat, pe care il veti auzi foarte des atunci cand veti vorbi despre video wall-urile LED. In termeni simpli, pixel pitch-ul se refera la distanta dintre becurile LED. Distanta dintre fiecare LED schimba distanta optima de vizualizare a display-ului. Cu cat pixel pitch-ul este mai mic, cu atat este mai mica distanta de la care poate fi vizualizat continutul afisat pe video wall. Adesea spunem ca numarul de pixeli este o estimare aproximativa in metri a distantei minime de vizualizare. Asadar, un video wall LED cu un pixel pitch de 3.1 are o distanta optima de vizualizare de aproximativ 3,1 metri.

 

Cum se instaleaza un video wall LED?

 

Un video wall LED poate fi instalat cu ajutorul unor suporturi modulare, care pot fi: de podea, de perete sau de tavan. Instalarea poate fi relativ simpla daca luati in considerare mai multi factori cheie. Unde va fi montat video wall-ul LED? Este un display permanent sau unul inchiriat pentru o anumita perioada de timp? Odata ce toate aceste aspecte sunt lamurite, un video wall LED poate fi relativ usor si rapid de instalat.

 

Un video wall LED are nevoie de mentenanta?

 

Video wall-urile LED nu sunt intotdeauna o tehnologie de tipul „fit and forget” si de aceea putem oferi pachete de intretinere acolo unde este cazul. LED-ul este una dintre cele mai durabile si mai fiabile tehnologii de afisare, dar la fel ca orice alt echipament, acesta trebuie intretinut corespunzator pentru a asigura performante optime. 

 

Fiecare video wall LED este diferit. Pentru a afla mai multe despre solutiile noastre LED, ne puteti contacta la adresa  de e-mail office@audio.ro sau la numarul de telefon +40 373 550 217.