Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Transformarea digitala si aplicatiile mobile care o conduc

Ce este mai exact transformarea digitala? Daca credeti ca inseamna proiectarea unei pagini web cu aspect proaspat si implicarea in campanii de marketing prin intermediul retelelor de social media, nu va inselati. Și totusi, este un concept mult mai amplu decat atat.

 

 

Fiecare companie are propria abordare a strategiei de transformare digitala. In linii mari, o putem defini ca fiind integrarea tehnologiei digitale in toate domeniile de afaceri. “Going digital”, intr-o forma sau alta, este singura modalitate de supravietuire pe piata actuala.

 

In prezent, indiferent de produsul pe care il vindeti sau de serviciul pe care il furnizati, adoptarea unei strategii digitale este o modalitate garantata de a va asigura ca va veti pastra clientii existenti si ca veti castiga unii noi. Este vorba despre valorificarea fortei de munca, experienta clientilor, agilitatea operationala si promovarea culturii companiei. Una din piesele centrale ale aceastei masiarii este reprezentata de aplicatiile mobile.

 

Numerele spun mai mult decat cuvintele. Smaato spune ca, 7 din 8 minute pe care utilizatorii le petrec pe smartphone-ul lor sunt pentru accesarea aplicatiilor. Fie ca este vorba de o aplicatie publica sau de o aplicatie ERP pentru utilizare interna, putine instrumente sunt mai importante in dezvoltarea unui mediu corporativ unit, decat o strategie puternica pentru mobil.

 

De obicei, lasam ce e mai bun la sfarsit, dar de data aceasta incalcam traditia pentru a introduce o solutie Joan. Pentru ca nimic nu este mai important pentru o afacere decat organizatia. Utilizarea aplicatiei mobile Joan pentru rezervarea salilor de sedinte/ conferinte/ reuniuni si gestionarea diferitelor tipuri de intalniri se poate face acum de pe drum. Functia de notificare va informeaza cu privire la stadiul intalnirilor si locatia acestora, precum si despre cine va fi acolo si de ce.

 

O alta aplicatie organizationala de economisire a timpului si de reducere a stresului este Insightly. Va permite sa clasificati contactele cu etichete, sa integrati profilurile lor sociale si sa generati sarcini pentru membrii echipei, in timp ce urmariti starea acestor sarcini si creati memento-uri pe e-mail.

 

Apoi, mai este Trello, o aplicatie utila de management de proiect, care va permite sa urmariti sarcinile de lucru si sa gestionati eforturile echipei. Caracteristica sa de a adauga comentarii, liste de verificare, documente, termene etc. va tine angajatii informati prin intermediul actualizarilor. O navigare mult mai usoara, nu sunteti de acord? O platforma similara de gestionare a muncii este Asana, care ofera si ea o aplicatie mobila.

 

Pentru ca timpul inseamna bani si invers, o strategie digitala bună include, de asemenea, utilizarea aplicatiilor mobile precum Gusto, care simplifica procesul de plata a salariilor, taxelor si impozitelor companiei. Aceasta aplicatie gestioneaza plata taxelor, impozitelor, salariilor, precum si incasarile si trimite angajatilor e-mailuri cu statele de plata digitale.

 

In zilele noastre, absolut totul merge “mobile”. Chiar si calcularea costurilor. Expensify va permite sa urmariti cheltuielile pentru calatoriile de afaceri intr-un mod usor si comod. Puteti sa va conectati cardul de credit/ debit la contul Expensify sau sa fotografiati chitantele si facturile utlizand un dispozitiv mobil, iar aplicația va procesa automat toate informatiile relevante.

 

Dar nu este vorba doar de simplificarea proceselor si operatiunilor de afaceri. Dezvoltarea si raspandirea culturii unei companii si promovarea marcii sale sunt determinate in mare masura de aplicatiile mobile. 

 

Cu ajutorul aplicatiilor mobile puteti ajunge mai usor la publicul tinta.

 

O aplicatie mobila va va ajuta cu siguranta sa va atingeti obiectivele pe mai multe fronturi, insa nu uitati ca trebuie sa proiectati un concept original. Fara acesta, chiar si cea mai buna aplicatie nu va putea sa va disemineze viziunea.