Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Tranzitia la 5G va crea un IoT “masiv”

Tranzitia la 5G va fi mai rapida decat tranzitia la 4G si va crea un IoT (Internet of Things) “masiv”, permitand noi modele de afaceri si facand vehiculele autonome (fara sofer) o realitate.

 

 

Odata cu lansarea standardelor initiale 5G in decembrie 2017, este de asteptat ca smartphone-urile 5G inteligente sa fie pe rafturile magazinelor la inceputul anului 2019, a spus presedintele Qualcomm, Cristiano Amon. Si lansarea telefoanelor 5G va avea loc “foarte rapid” din cauza latentei imbunatatite de 30x a lui 5G, care le permite producatorilor de telefoane sa mentina pretul telefoanelor scazut prin descarcarea memoria telefonului in Cloud.

 

Capabilitatile tehnologiei 5G o fac potrivita pentru aplicatii de importanta critica, permitand companiilor sa mute serviciile IT in cloud, medicilor sa efectueze interventii chirurgicale la distanta, si producatorilor de masini sa ofere vehicule autonome care acceseaza harti stradale high-definition stocate in Cloud, imparatsesc detalii despre trafic si conditiile rutiere cu infrastructura de transport inteligenta si cu alte vehicule, si altele asemenea.

 

 

Inteligenta artificiala (AI) va fi esentiala pentru vehiculele autonome si pentru aplicatiile de importanta critica, deoarece, ca un creier uman, memoreaza informatii si generalizeaza, a declarat presedintele Baidu, Qi Lu. AI este necesara pentru a interpreta cantitatile masive de date pe care tehnologia 5G le ofera pentru a face masinile fara sofer sa devina realitate, a spus el.

 

5G poate “transforma industriile”, a adaugat Verizon EVP Hans Vestberg. Cu toate acestea, de capabilitatile 5G vor beneficia si utilizatorii de telefonie mobila, a declarat Qualcomm’s Amon. Prin telefon, retelele sociale vor oferi “prezenta sociala” cu interactiune in timp real intre utilizatori, iar bancile vor putea transforma aplicatiile pentru consumatori, permitand acestora sa execute mai multe tipuri de tranzactii bancare de la distanta, a adaugat Amon.