Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Utilizarea semnalizarii digitale inteligente intr-un mediu de retail schimbat de pandemia de COVID-19

 

Tendintele industriei de retail

 

Dupa ce s-au confruntat cu o perturbare fara precedent a operatiunilor comerciale, retailerii din mai multe industrii se afla in diferite etape de redeschidere intr-un mediu foarte schimbat. Perceptiile consumatorilor si comportamentele zilnice s-au schimbat si multe companii exploreaza in prezent noi modalitati de a-si desfasura eficient activitatea, in timp ce pun in aplicare noi orientari si protocoale de sanatate pentru a respecta cerintele de distantare sociala.

 

Rolul tehnologiei nu a fost niciodata mai important decat este astazi, in special pentru retailerii care acum trebuie sa reimagineze experienta de cumparaturi, in timp ce raman transparenti si flexibiil pe masura ce apar noi evolutii. Tehnologia de afisare digitala ofera o solutie imediata pentru a ajuta la furnizarea de informatii importante in mod clar si precis, de la liniile de monitorizare din interiorul si din exteriorul magazinului, wayfinding si navigare, verificare si multe altele.

 

Comunicare in magazin în noul peisaj de retail

 

Pentru a ajuta la crearea celui mai sigur mediu posibil pentru intreprinderile care se redeschid pentru public, oficialii din domeniul sanatatii au incurajat o serie de adaptari pentru magazinele de retail, inclusiv proceduri sporite de curatenie si masuri de distantare fizica.

 

Magazinele trebuie sa se asigure ca respecta cerintele expertilor in domeniul sanatatii, dar retailerii trebuie, de asemenea, sa insufle incredere clientilor, luand masuri de precautie adecvate si acordand prioritate sanatatii si securitatii. Este esential ca retailerii sa creeze o experienta de cumparaturi cat mai consecventa pentru a oferi valoare marcii.

 

Orice schimbare pentru a proteja sanatatea clientilor este importanta si este la fel de important ca aceste schimbari sa fie comunicate eficient. Magazinle fizice se confrunta cu o serie de provocari in comunicarea cu clientii din magazin, dar progresele tehnologiei pot rezolva multe probleme generale. La fiecare punct de contact al clientilor, de la intrarea in magazin pana la casa, retailerii ar trebui sa examineze ce modificari pot fi facute si sa identifice cele mai bune instrumente disponibile.

Rolul afisajelor digitale in transformarea industriei de retail

 

Pe masura ce intreprinderile exploreaza noi scenarii care ofera o experienta de redeschidere sigura si perfecta, exista mai multe domenii in care tehnologia de afisare digitala poate oferi o valoare imediata – prin solutii eficiente, scalabile si rentabile pentru intreprinderile de retail de orice dimensiune.

 

Comunicarea cu clientii

 

  • Distantare sigura

 

Multi retaileri trebuie ofere clientilor mesaje referitoare la distanta de sigurata, alaturi de informatii de wayfinding, cum ar fi unde sa gaseasca articole de curatenie, unde sa stea la coada pentru efectuarea platii si multe altele. Ecranele digitale pot fi mai vizibile si mai evidente pentru clienti decat alte materiale tiparite si pot fi actualizate mai usor atunci cand este nevoie. Ecranele dinamice pot chiar sa se schimbe pentru a comunica anunturi de sanatate importante atunci cand clientii trec pe langa ele.

 

  • Anunturi privind sanatatea

 

Consumatorii trebuie sa se simta increzatori ca sunt protejati. Ecranele digitale permit magazinelor sa incurajeze in mod eficient si constant igiena sigura, distantarea in conditii de siguranta si utilizarea articolelor furnizate de magazin, cum ar fi dezinfectantul pentru maini sau servetele antibacteriene. Publicati cele mai recente si mai benefice informatii despre sanatate pentru clienti atunci cand au nevoie de acestea, continuand in acelasi timp sa afisati materiale promotionale sau detalii despre produs chiar si pe acelasi afisaj.

 

  • Operatiuni in magazin

 

Comunicati rapid modificarile privind disponibilitatea produsului, orarul sau alte modificari operationale. Display-urile digitale ofera continut mai atractiv prin intermediul videoclipurilor de inalta rezolutie, atat pentru a demonstra un comportament sigur, cat si pentru a afisa informatii mai detaliate despre procedurile de curatenie ale unui magazin prin video sau miscare grafica, care nu pot fi comunicate la fel de eficient prin text static.

 

Gestionarea traficului

 

  • Intrarea in magazin

 

Unii retaileri au nevoie de un sistem care sa gestioneze numarul de clienti din magazine. Asocierea afisajelor digitale cu camere video sau sisteme de contorizare a numarului de persoane poate ajuta la gestionarea in siguranta a fluxului de clienti, la asigurarea distantarii sociale si la limitarea capacitatii. Aceste afisaje pot oferi, de asemenea, informatii in timp real pentru clientii aflati la coada la casele de marcat, inclusiv timpii de asteptare, protocoalele corespunzatoare privind asteptarea la coada sau alte informatii promotionale. Continutul de pe afisaje poate fi gestionat automat folosind software de gestionare a continutului. 

 

  • Screeningul clienilor

 

Deoarece unele magazine implementeaza screeningul clientilor, cum ar fi procedurile de verificare a temperaturii cu termometre cu infrarosu, scanere termice* sau alte tehnologii, solutiile de afisare pot fi, de asemenea, corelate pentru a monitorizaa si a vizualiza mai rapid si mai eficient clientii, dupa cum este necesar.

 

  • Reconfigurarea aspectului magazinului

 

Solutiile complete de afisare si de monitorizare pot analiza traficul pentru a ajuta la reconfigurarea magazinului, dupa cum este necesar, pentru a facilita distantarea sociala.

 

Servicii pentru clienti

 

  • Afisajele tactile

 

Retailerii vor trebui sa identifice modalitati de a ajuta cumparatorii sa gaseasca ceea ce au nevoie, oferindu-le totodata spatiul de care au nevoie pentru a se simti confortabil. Solutiile de afisare cu ecran tactil pot ajuta clientii sa se simta in siguranta prin reducerea contactului fata in fata, fara a sacrifica serviciul pentru clienti.

 

  • Ecrane de exterior

 

Display-urile pentru vitrinele magazinelor si alte afisaje de exterior pot, de asemenea, sa ofere optiuni de comunicare mai bune pentru magazinele care doresc sa ofere solutii alternative pentru clientii care nu pot sau nu doresc sa intre intr-un magazin fizic. 

 

  • Ecosistem complet

 

O solutie tehnologica completa pentru retail poate fi gestionata de la distanta pentru a asigura o comunicare clara si consecventa intre locatiile magazinului.

 

Sursa: https://displaysolutions.samsung.com/