Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Vanzarile de dispozitive 4K au cresut in 2016

Nicaieri nu-i ca acasa; conform raportului “Home Entertainment Report” realizat de Digital Entertainment Group (DEG)  pentru 2016, consumatorii gasesc ceva mai mult adevar in aceasta afirmatie. Raportul de sfarsit de an al DEG subliniaza o crestere a cheltuielilor cu divertismentul la domiciliu, inclusiv cu televizoarele 4K.

 

 

Raportul a constatat ca aproximativ 10 milioane de televizoare 4K/UHD au fost vandute in 2016 si se asteapta ca numarul sa creasca la 30 milioane pana la sfarsitul lui 2017. Televizoarele 4K sunt prezente in aproximativ 16 milioane din cele 112 milioane de gospodarii in care HD/UHD a patruns. In plus, playerele Blu-ray UHD si discurile cu continut 4K s-au vandut si ele foarte bine; aproximativ 300.000 de playere Blu-ray au fost vandute, per CTA, in timp ce discurile 4K  cu emisiuni TV si filme au devansat discurile HD in primul an de la lansare. Ne putem astepta ca aceste numere sa creasca in continuare, din moment ce tot mai multe titluri sunt disponibile in format 4K/UHD; 110 sunt disponibile in prezent, conform raportului, iar in 2017 vor fi disponibile 250.

 

In total, DEG raporteaza ca ”home entertainment” in U.S. a depasit 18 miliarde $ in 2016. Global, cheltuieli cu vanzarile electronice au crescut cu 5 la suta; continutul teatral a crescut cu 17 la suta fata de anul trecut. Video la cerere a cunoscut o crestere, pe parcursul anului trecut, de 6 la suta, cu o valoare totala de 2,1 miliarde $. Numarul de abonamente VOD  a crescut cu 26 la suta in al patrulea trimestru, comparativ cu 2015 (22 la suta pentru intregul an).

 

Pentru a citi raportul complet, click aici.