Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Vanzarile de dispozitive AR si VR vor inregistra cresteri record in 2018

 

Vanzarile de casti si ochelari pentru realitatea augmentata (AR) si realitatea virtuala (VR) sunt pe cale sa inregistreze un nou record in 2018, potrivit unei noi previziuni a Consumer Technology Association (CTA).

 

CTA a declarat ca se asteapta ca vanzarile de casti si ochelari AR si VR sa atinga un record de 4,9 milioane de unitati in SUA in 2018, o crestere de peste 25% fata de 2017. Aceste vanzari vor produce aproximativ 1,2 miliarde de dolari in venituri, o crestere de 10% fata de 2016, a adaugat CTA.

 

Organizatia a remarcat faptul ca se asteapta ca vanzarile de ochelari AR sa “accelereze considerabil” in urmatorii cinci ani.

 

CTA si-a anuntat proiectiile VR/ AR intr-un raport care va fi prezentat la CES 2018, in Las Vegas, in perioada 9-12 ianuarie.

 

CTA va extinde, de asemenea, spatiul dedicat AR si VR la CES 2018, mentionand ca acesta (Augmented Reality Marketplace) va avea 1000 de metri patrati, fiind cu 10% mai mare decat spatiul de la gadgetfest 2017. Intre timp, spatiul de la show-ul Gaming & Virtual Reality Marketplace se va extinde la 3165 metri patrati, o crestere de 18% fata de anul trecut.

 

Asociatia a mentionat totodata ca Grupul de lucru AR/ VR, care functioneaza in cadrul Technology & Standards Program, va finaliza in curand proiectul privind definitiile tehnice care acopera un “spectru larg” pentru aceste industrii, inclusiv MR, XR, out-in tracking si Six Degrees of Freedom (6DoF).

 

Anul trecut, acest grup de lucru a marcat urmatoarele definitii:

 

Realitatea augmentata (AR) suprapune continutul creat digital in mediul real al utilizatorului.

 

– Realitatea Mixta (MR) este o experienta care imbina perfect mediul din lumea reala a utilizatorului si continutul creat digital, unde ambele medii pot coexista si interactiona intre ele.

 

– Realitatea Virtuala (VR) creeaza un mediu digital care inlocuieste mediul din lumea reala a utilizatorului.