Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Video este acum esential pentru invatamantul superior

Tinerii se uita aproximativ 12 ore pe saptamana la videouri online, conform unui studiu realizat de Defy Media. Asadar, nu este surprinzator faptul ca video-ul si-a facut loc in universitati.

 

Potrivit “The State of Video in Education”, un studiu anual recent realizat de Kaltura, 86 la suta din profesori folosesc videouri in salile de curs.

 

Kaltura, producatorul unei platforme video open-source, a chestionat 1500 de profesori, profesionisti IT, administratori si studenti cu privire la utilizarea video-ului in institutiile lor. In mare parte, au ajuns la concluzia ca video-ul este folosit pentru evenimente din campus transmise pe internet (59 la suta), marketing si proiecte de comunicare (55 la suta), clase de webcasting si inregistrarea cursurilor (51 la suta), si in timpul procesului de admitere (30 la suta). Profesorii produc aproximativ 37 la suta din aceste videouri.

“Daca era nevoie de dovezi ca video-ul este acum integrat in educatie, atunci acestea sunt,” a declarat pentru eCampus News, Ron Yekutiel, presedinte si CEO al Kaltura. “Acele institutii care nu au inca o strategie video cuprinzatoare pentru noul an universitar risca sa fie lasate in urma.”

Iata cateva dintre modalitatile creative in care profesorii si administratorii utilizeaza acest instrument vizual in campus:

 

Webcasting si Captura de Curs

 

Inca din 2013, Campus Technology a vorbit despre profesorii care se straduiau sa faca captura traditionala de curs mai captivanta.

 

 

Rob a Zdrojewski, un profesor adjunct la Colegiul Canisius, a vorbit despre abordarea inovatoare “two-way screencasting” pe care o foloseste pentru a face captura de curs mai dinamica.

 

In abordarea lui Zdrojewski, elevii pot face comentarii in timpul cursului video, cu alerte corespunzatoare trimise catre profesori si colegi. De asemenea, pe langa text, Zdrojewski spune ca elevii pot insera propriile videouri in calendarul de curs.

“Este un mod foarte elegant de a avea conversatii in doua sensuri, care nu sunt limitate doar la ceea ce se intampla in clasa”, spune Zdrojewski.

Mai recent, profesori s-au folosit de Lightboard, un geam de sticla intr-un cadru metalic cu lumini LED incorporate, iluminare presetata si camera video, care inregistreaza luarea notitelor.

 

Creat de profesorul Michael Peshkin de la Universitatea Northwestern McCormick, Facultatea de Inginerie, Lightboard a fost instalat in 30 de institutii de invatamant din 2014 pana in prezent.

“Am creat Lightboard, astfel incat sa pot oferi elevilor mei aceste mici cursuri video, asa cum le sunt necesare, fara o multime de alte elemente inutile, dar, de asemenea, cu pregatire, Lightboard permite oricarui membru al facultatii sau oricarui student sa produca propriul video”, spune Peshkin.

Video ca instrument dinamic pentru Marketing si Admitere

 

In acest an, NPR a raportat ca unele universitati folosesc platforme de admitere bazate pe video, pentru intervievarea studentilor internationali.

 

NPR, de asemenea, a raportat pe un startup numit YouVisit care permite studentilor sa faca tururi video interactive in campus. CEO Abi Mandelbaum a spus celor de la NPR ca a fondat YouVisit pentru ca el si prietenii sai de peste mari si-ar fi dorit sa aiba un astfel de instrument atunci cand erau viitori studenti.

“Ne-am fi dorit sa studiem in S.U.A., dar selectarea din miile de colegii, este o experienta descurajatoare”, a declarat Mandelbaum pentru NPR.