Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

4 motive pentru care video in educatie este esential pentru viitor

Un nou sondaj arata asteptarile crescande si impactul pe termen lung in ceea ce prveste utilizarea video-ului in educatie

 

 

In urmatorii ani, studentii spun ca utilizarea video-ului in educatie va juca un rol important in invatarea personalizata si in ritm propriu, potrivit unui nou raport. Kaltura a intervievat peste 1.400 de profesori si studenti internationali pentru raport, care exploreaza utilizarea video-ului in educatie astazi, impactul pe care il are video-ul asupra progreselor de invatare ale studentilor si cum anticipeaza acestia ca se va schimba rolul video-ului in educatie in viitor.

 

 

Studentii si-au exprimat asteptarile crescande pentru modul in care video-ul va fi integrat in sala de clasa, iar 98 la suta dintre respondentii la sondaj considera ca video-ul si, in special, video-urile interactive si caile video, sunt componente esentiale pentru invatarea personalizata si in ritm propriu, unele dintre tendintele in crestere din domeniul educatiei.

 

„Video-ul a devenit astazi o tehnologie critica in stiva tehnologiei din domeniul educatiei”, a spus dr. Michal Tsur, co-fondator, presedinte si director general Kaltura – enterprise & learning. „Dupa cum am evidentiat in raportul nostru, pe masura ce salile de clasa continua sa evolueze, video-ul interactiv va fi cheia in construirea unor medii mai imersive si mai active in care elevii sa invete.”

 

4 motive pentru care video in educatie este esential pentru viitor

 

Pregatirea studentilor pentru locul de munca, cu video

 

Aproape 100 la suta dintre respondenti sunt de acord ca abilitatile video sunt o parte necesara a locului de munca de astazi, iar 86 la suta considera ca este treaba profesorilor sa ii ajute pe studenti sa dobandeasca aceste abilitati video.

 

In plus, 82 la suta dintre respondenti sunt de parere ca asteptarile elevilor cu privire la cat de mult video-ul ar trebui sa faca parte din experienta lor de invatare vor creste.

 

Sala de clasa virtuala si invatarea oricand si oriunde

 

Deoarece invatarea online “explodeaza”, exista semne clare ca scolile construiesc din ce in ce mai mult sali de clasa virtuale pentru a le completa pe cele fizice. Majoritatea – 72 la suta – raporteaza ca folosesc capturi de curs in anumite clase din campus. Peste 50 la suta doresc sa fie capturate si mai multe cursuri decat se intampla in prezent.

 

Intre timp, 72 la suta raporteaza ca folosesc video pentru temele studentilor, iar 66 la suta il folosesc pentru predare si invatare la distanta. Aproape jumatate dintre profesori folosesc video-urile pentru introduceri personale in mediile online.

 

Imbunatatirile necesare in privinta accesibilitatii si analizelor

 

Analizele au un potential imens de crestere. In prezent, doar 34% se uita la analizele video-urilor lor pentru informatii pentru profesori si studenti. Cresterea cererii pentru instrumente de captare video 91% dintre profesori raporteaza ca utilizarea video-urilor in educatie creste satisfactia elevilor cu privire la experienta lor de invatare. Dar mai mult de 50 la suta dintre profesori nu au inca la dispozitie instrumente de captare usor de utilizat. De asemenea, saizeci si trei la suta dintre studenti nu au instrumente de captare video usor de utilizat – o provocare majora pentru obiectivul declarat de a ajuta studentii sa dobandească abilitatile video de care vor avea nevoie in viitor.