Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Video Wall-uri si Display-uri LED – Trei tendinte de urmarit in 2020

 

Noul an este aici, iar peisajul video wall-urilor arata, cu siguranta, mult diferit fata de cum arata in aceeasi perioada a anului trecut. Ne asteptam sa evolueze si mai mult pe parcursul anului 2020 si am evidentiat cateva domenii particulare care credem ca ar putea experimenta unele schimbari notabile.

 

Noi cazuri de utilizare surprinzatoare vor aparea pe masura ce video wall-urile vor deveni mai accesibile

 

In ciuda reputatiei de produse foarte costisitoare, afisajele LED au devenit din ce in ce mai accesibile in ultimul an, pe masura ce producatorii au invatat sa-si optimizeze operatiunile, iar tehnologia a devinit disponibila pe scara mai larga. De asemenea, producatorii au devenit mai creativi in ceea ce priveste modul in care isi comercializeaza si isi vand produsele, prin urmare clientii cu un buget mai mic, care pana acum au simtit ca video wall-urile le sunt inacesibile, sunt acum intampinati cu o serie de optiuni in limita mijloacelor de care dispun. Acesti nou intrati pe piata afisajelor LED vor reprezenta verticale care au fost defavorizate de afisele digitale de format mare. Estimam ca in 2020 vom vedea mai frecvent afisaje in locuri precum muzee, universitati, gari si chiar restaurante, banci si magazine alimentare.

 

Aeroporturile vor explora noi forme de afisaj LED

 

Aeroporturile au fost mult timp “casa” afisajelor LED de dimensiuni impresionante, dar recent, cativa producatori au inceput sa creeze afisaje de diferite forme. Charlotte Douglas International are deja afisaje trapezoidale uriase, in timp ce San Antonio International a creat un afisaj in forma de cvadrifoliu. Deoarece aeroporturile incep sa investeasca mai mult in afisaje digitale in scopuri artistice, vor incerca sa “stoarca” valoarea estetica nu doar din ceea ce arata ecranul, ci si de modul in care este conturat. Probabil ca si alte hub-uri de transport vor intra in aceasta actiune, inspirate de locatii precum statia Brightline din Miami, pentru a introduce caracteristici de afisare unice precum o coloana cu patru laturi, care confera spatiului un aspect elegant si distinctiv.

 

Dimensiunea pixelilor se va micsora, dar va creste piata acestor produse?

 

Densitatea pixelilor va continua sa se micsoreze pe masura ce tehnologia (si cererea pentru aceasta) se imbunatateste, dar reducerea pixelilor in sine va fi probabil cea mai interesanta “poveste” in 2020. Desi profesionistii din industrie si clientii deopotriva sunt la curent cu MiniLED si MicroLED, aceste produse inca nu sunt pe deplin consacrat – sau intelese. Pana acum, MiniLED-urile au fost folosite indeosebi pentru produsele cu retroiluminare din sectorul electronicelor personale, precum smartphone-urile, televizoarele si ecranele auto. In ciuda succesului in aceste zone de nisa, MiniLED nu este competitiv din punct de vedere al costului cu LED-urile traditionale si ar trebui sa fie considerat mai putin un inlocuitor similar si mai mult o alternativa specifica cazului de utilizare. In ceea ce priveste MicroLED, exista o decizie generala in randul comunitatii producatoare de afisaje despre unde si cum anume MicroLED va avea succes in viitor, insa in prezent tehnologia este implementata doar in cateva produse electronice de uz personal. Este greu de spus care este exact viitorul acestor tehnologii emergente, dar cu siguranta vom auzi despre ele in 2020.