Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Video wall-urile in campusurile universitare

De la arta la atletism, de la cercetarea la marketing, video wall-urile se dovedesc a fi o atractie versatila.

 

 

Costurile in continua scadere incurajeaza institutiile de invatamant sa adopte video wall-uri si digital signage in campusurile universitare.

 

Marele avantaj este oferit este natura atragatoare a video wall-urilor, care poate transmite mesaje de marketing de inalta definiție, cu inaltimea de 7 metri (sau chiar mai inalte), care sunt practic imposibil de ignorat.

 

Video wall-urile pot servi mai multor scopuri: campanii de branding, stirile din campus si calendarele evenimentelor, wayfinding, publicitate si notificare de urgenta.

 

Prin natura lor, video wall-urile atrag foarte repede atentia oamenilor. Cu toate acestea, intr-un rollout digital signage bine planificat, se doreste ca acel video wall sa efectueze o serie de alte activitati de comunicare.

 

Video wall-urile ofera un potential nelimitat

 

Mai multe colegii din intreaga lume si-au instalat deja video wall-uri si se bucura de potentialul nelimitat al acestora. De exemplu, la Irvine Valley College, un colegiu din California, a fost instalat un video wall patrat, format din noua display-uri culatimea de 46” fiecare, in zona comuna a unei noi cladiri de inginerie. 

 

Cladirea a fost inaugurata recent, iar video wall-ul a fost folosit pentru prezentari la ceremonia de deschidere. Cand video wall-ul este inactiv, colegiul il utilizeaza pentru a afisa informatii despre performanta energetica a cladirii, care este echipata cu o serie de panouri solare.

 

Pentru a oferi flexibilitate cladirii pe viitor, Irvine Valley College a incorporat, de asemenea, semnalizare digitala pretutindeni.

 

Digital signage-ul trebuie sa fie accesibil atat studentilor, cat si profesorilor

 

Universitatea din Indiana a avut un motiv similar pentru plasarea video wall-urilor in jurul mai multor campusuri: acela de a democratiza tehnologia, oferind nu numai facultatii, ci si studentilor si altor utilizatori capacitatea de a afisa continut intr-un mod care capteaza atentia.

 

Video wall-urile poate aduce la viata software-ul stiintific, cu un numar mare de pixeli si culori vibrante care permit spectatorilor sa vada atat detaliile minuscule, cat si contextul mai larg in acelasi timp. De exemplu, cineva ar putea folosi un video wall pentru a afisa software-ul de cartografiere.

 

 

Audienta ar putea sa identifice strazile individuale dintr-un cartier, pe langa felul in care cartierul se incadreaza practic in oras. Aceasta functionalitate are aplicatii pentru designeri grafici, dezvoltatori web si ingineri, dar si pentru indivizi non-tehnici, cum ar fi scriitorii.

 

Artistii au conectat video wall-urile Universitatii Indiana la sistemele de urmarire a miscarilor, creand exponate de arta dinamice, digitale. In plus, universitatea a permis studentilor sa foloseasca un video wall pentru a viziona impreuna un joc de fotbal. 

 

Creati continut si incurajati contributiile campusului

 

Universitatea Troy din Alabama a instalat un video wall, intr-o configuratie 6 x 2, in noua sa cladire administrativa in 2017. Peretele interactiv, impartit in trei segmente, serveste in primul rand potentialilor studenti care vizioneaza videoclipuri despre viata campusului, cazare si atletism in timp ce asteapta sa inceapa tururile campusului. In alte momente, ecranele difuzeaza imagini din contul de Instagram al universitatii.

 

Pe masura ce tehnologia se imbunatateste si costurile scad, principala provocare va fi elaborarea de politici si strategii in jurul continutului. 

 

 

Planificati in mod strategic continutul inainte de implementarea tehnologiei video wall

 

Desi video wall-urile pot stimula creativitatea, institutiile iau in considerare strategia lor de continut inainte de a implementa tehnologia, deoarece spectatorii au devenit mult mai sofisticati si se asteapta sa vada un continut foarte coerent.

 

Deseori, personalul IT va colabora cu angajatii din alte departamente, cum ar fi marketing, comunicare, atletism si siguranta publica, pentru a coordona dezvoltarea si calendarul continutului in jurul evenimentelor, campanii de informare si alte initiative.