Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Video Wall-urile LED in Mediul Corporate

Video Wall-urile LED in Mediul Corporate

 

 

In ciuda concentrarii asupra mobilitatii si a muncii la distanta, corporatiile pun in continuare accent pe mediul de birou, conform AVIXA’s MOAR: Corporate report. De fapt, spune AVIXA, cheltuielile de capital planificate in randul managerilor de tehnologie corporativa au fost de aproximativ 181 miliarde de dolari in Statele Unite in 2018 – ceea ce se traduce prin investitii in sisteme AV de aproape 12 miliarde de dolari, alocate in cadrul bugetelor CAPEX.

 

Iar video wall-urile in mediul de birou reprezinta o investitie inteleapta pentru acele bugete corporative capex.

 

„Tehnologia LED este un simbol al statutului”, a declarat Graham Cooke, analist de piata, pro IT-displays, Futuresource Consulting. „Este cea mai noua si mai scumpa tehnologie de afisare disponibila si, de aceea, este adesea folosita de corporatii de top pentru a ilustra bogatia si succesul lor.”

 

Aplicatii populare ale video wall-urilor LED

 

Fiecare angajat este familiarizat cu video wall-ul corporate din lobby.

 

„Ecrane LED la scara larga sunt instalate [in lobby] atat ca simbol de stare, cat si pentru a oferi un factor „wow” vizitatorilor in momentul in care intra in cladire”, a declarat Cooke. „Aceasta aplicatie a fost cel mai timpuriu adoptator al LED-urilor narrow pixel pitch, deoarece principalele corporatii din lume au fost unul dintre putinele grupuri de clienti care si-au putut permite pretul ridicat al tehnologiei. Rivalitatea dintre astfel de corporatii s-a dovedit a fi un motor de cumparare cheie, deoarece acestea concureaza pentru a avea cel mai impresionant afisaj la intrare.”

 

Acum, cand afisajele LED au devenit un lucru obisnuit in lobby, se muta rapid in camera de consiliu. Utilizatorii finali incep sa-si actualizeze proiectoarele si afisajele din salile de conferinta si de consiliu cu ecrane LED pentru prezentari, apeluri video si pentru a prezenta informatii.

 

Utilizarea video wall-urilor LED pentru prezentari este „poate cea mai interesanta aplicatie pentru LED in mediile corporate”, a declarat Cooke. „Cererea este acum determinata de o disponibilitate din ce in ce mai mare a solutiilor ‘out-of-the-box’, numite asa intrucat sunt vandute cu o dimensiune a ecranului, pitch pixel si rezolutie predefinite. „Aceste solutii sunt vandute prin intermediul canalului IT/ AV, concuran direct cu tehnologiile LCD si de proiectie. Solutiile LED ‘out-of-the-box’ au in prezent un pret considerabil, dar, pe masura ce ASP-urile continua sa scada, se vor dovedi a fi o forta extrem de perturbatoare pe piata spatiilor de intalnire corporate”, a adaugat Cooke.

 

Imbunatatirea experientei utilizatorului in cladirile de birouri

 

Brandingul corporate este astazi parte a culturii corporate – atat pentru angajati, cat si pentru parteneri si clienti. Angajatii din noua generatie sunt mandri de locul in care lucreaza si vor sa simta ca fac parte dintr-o echipa. Vizitatorii doresc sa experimenteze cultura unei companii, nu doar sa se prezinte la o intalnire. Nu ar fi trebui sa fie o surpriza, atunci, ca video wall-urile LED sunt folosite in scopuri de branding.

 

„Utilizatorii finali doresc cu adevarat sa creeze o experienta de marca imersiva, atat intern – pentru angajati, cat si pentru clientii lor”, a declarat James Liu, presedintele Absen. „Deoarece video wall-urile LED pot fi extrem de mari, atunci cand adaugati continut de inalta rezolutie, rezultatul este nu numai impresionant, dar creeaza si o experienta memorabila.”

 

LED versus LCD

 

Practic, producatorii sunt de acord ca video wall-urile LED sunt preferate in mediile corporate, iar unul dintre principalele motive pe care l-au mentionat a fost luminozitatea.

 

LCD-urile au o luminozitate maxima de aproximativ 400–600 niti, in timp ce luminozitatea LED-urilor incepe de la 600–1000 niti. In cladirile de birouri, exista adesea o multime de ferestre si iluminare ambientala. Video wall-urile LCD tind sa fie intunecate si sa aiba prea multa stralucire in acel mediu, in timp ce LED-urile ofera afisaje luminoase si vibrante, fara reflexe.

 

Video wall-urile LED: Viitorul tehnologiei corporate?

 

In timp ce video wall-urile LED pareau, cu ceva timp in urma, inaccesibile pentru o mare parte din companii (intreprinderi mici si mijlocii), tehnologia si continutul necesare pentru impresiona cu succes clientii interni si externi devin tot mai accesibile. 

 

„Pe masura ce preturile continua sa scada, vom vedea utilizarea video wall-urilor LED in aplicatiile de semnalizare care se extind de la publicitate la mesagerie si angajarea oaspetilor”, a concluzionat Cooke. „In spatiul salii de sedinte, LED-ul va continua sa concureze direct cu tehnologiile LCD si de proiectie, oferind chiar functionalitate de colaborare – un punct central al acestei piete in prezent.”