Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Viitorul audioconferintei

Spatiile de lucru se afla intr-un proces de transformare completa, deoarece intreprinderile prevad un viitor post-pandemic. Cu salile de sedinte care actioneaza ca epicentru al multor companii, intelegerea utilizarii diferite si a cerintelor tehnice ale acestor spatii este esentiala. Care este viitorul audioconferintei?

 

Sennheiser TeamConnect Ceiling 2

 

Sennheiser TeamConnect Ceiling 2 ofera o calitate audio înalta pentru conferinte audio si video. Datorita tehnologiei sale brevetate beamforming, matricea urmeaza automat vocea vorbitorului activ, permitand oamenilor sa vorbeasca la un volum natural, indiferent daca stau asezati, in picioare sau se plimba prin camera.

 

 

Audio fara atingere (touchless)

 

„Este vorba despre sunet fara atingere”, a spus David Missall, inginer de aplicatii tehnice, divizia de comunicare in afaceri Sennheiser. „In mediul de afaceri de astazi, intrebarea din mintea fiecarui profesionist din domeniul AV si IT este cum sa faca tehnologia din spatiile de intalnire, salile de prezentare si salile de clasa cat mai sigura posibil. Deoarece igiena este un factor important pentru toate organizatiile ca urmare a COVID-19, exista o nevoie urgenta de a elimina integrarile AV cu tehnologie comuna de microfon si casti.”

 

Exista multe optiuni pentru mediile corporative si educationale care trebuie sa se adapteze la recomandarile COVID-19, cum ar fi microfonule TeamConnect Ceiling 2 de la Sennheiser, a carui tehnologie beamforming il face potrivit pentru mediile in care este necesara distantarea sociala.

 

„Acesta elimina necesitatea utilizarii mai multor microfoane intr-o intalnire, prezentare sau sala de clasa, urmarind automat persoana care vorbeste in acel moment. De asemenea, este certificat pentru Microsoft Teams si este compatibil cu Zoom, permitand o colaborare audio de inalta calitate pentru forta de munca si sali de clasa aflate la o distanta tot mai mare”, a adaugat Missall.

 

 

Functionarea la capacitate maxima

 

Pe masura ce companiile incep sa-i primeasca pe angajati inapoi in birou, salile de conferinte vor fi utilizate diferit. Nu vom vedea oameni umpland salile de conferinta la capacitate maxima. Integratorii vor trebui sa se asigure ca tehnologia clientilor lor va functiona pentru angajatii care sunt raspanditi fizic mai mult in acelasi spatiu.

 

Acelasi lucru este valabil si pentru difuzoare. Pentru a va asigura ca ceea ce se spune poate fi auzit cu usurinta de catre toti participantii, va fi esential sa directionati sunetul eficient si in directia corecta.

 

Restrictiile de calatorie vor continua, probabil, asa ca intalnirile fata in fata pot fi inlocuite de colaborarea online. Spatiile huddle si salile de conferinte vor fi la fel de populare ca intotdeauna, cu una sau poate cateva persoane in sala din cauza distantarii sociale. Calitatea audio si usurinta de utilizare vor fi esentiale.

 

Asta inseamna ca organizatiile vor trebui sa echipeze angajatii cu produsele potrivite pentru conferinte la domiciliu si sa doteze birourile cu echipamente care sa faciliteze distantarea si sa imbunatateasca experienta pentru participantii la distanta – de la casti la microfoane USB si microfoane tip array, fara atingere (touchless), in salile de conferinta.

 

 

Bine integrat

 

Reteaua audio va continua sa aibă un impact asupra audioconferintei. Odată ce AoIP (Audio over IP) devine un nou standard, capabilitatile asociate vor continua sa depaseasca cu mult solutiile audio USB. Audio prin retea va ofera posibilitatea de a gestiona de la distanta o intreaga organizatie, de a identifica problemele inainte ca acestea sa apara si de a transmite automat actualizarile pe toate dispozitivele. In acest fel, ecosistemul dvs. se consolideaza constant si ofera utilizatorilor cea mai buna experienta posibila.

 

La urma urmei, audioconferinta este o investitie. Tehnologia se schimba rapid si este extrem de important sa aveti un sistem care creste odata cu utilizatorul si are un sistem puternic de asistenta pentru clienti.