Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Top 10 tendinte in tehnologie in 2016

Televizoare mai subtiri, case inteligente, roboti, drone si masini inteligente, acesta este viitorul in materie de tehnologie. Ritmul de adoptie a tehnologiilor noi este tot mai rapid, ele ajungand mai repede ca niciodata sa fie disponibile si adoptate la scara larga de populatie.

 

In 2016 exista sanse mari ca inteligenta artificiala sa inlocuiasca smartphone-urile si sa permita interactiunea nemijlocita cu obiectele din jurul nostru. De fapt, jumatate dintre utilizatorii de smartphone-uri chiar se asteapta ca acestea sa devina depasite in urmatorii cinci ani.

 

Top 10 tendinte in tehnologie care vor defini anul 2016:

 

1. Efectul retelei asupra stilului de viata. In acest moment, patru din cinci oameni experimenteaza efectul faptului ca, pe masura ce serviciile online sunt folosite de mai multe persoane, beneficiile aduse de acestea cresc. La nivel global, unu din trei consumatori participa deja in diferite forme ale economiei colaborative.

 

2. Nativi de streaming. Adolescentii de astazi consuma zilnic mai mult continut YouTube decat oricare alt grup de varsta. Astfel, 46% dintre respondentii cu varste intre 16 si 19 ani petrec in fiecare zi o ora sau mai mult pe YouTube.

 


3. Inteligenta artificiala va ucide epoca privitului in ecranul telefonului.
Inteligenta artificiala va permite interactiunea directa cu obiectele din jurul nostru, eliminand nevoia de a folosi un ecran de smartphone. Mai mult, jumatate dintre utilizatorii de smartphone-uri cred ca aceste dispozitive vor fi depasite in urmatorii cinci ani de zile.

 

4. Virtualul devine real. Consumatorii vor sa foloseasca tehnologii virtuale pentru activitati de zi cu zi, precum vizionatul evenimentelor sportive sau realizarea de apeluri video. Mai mult, 46% dintre ei si-ar dori sa-si poata imprima propria mancare.

 


5. Case senzoriale.
55% dintre utilizatorii de smartphone-uri cred ca, in urmatorii cinci ani, materialele folosite pentru constructia caselor ar putea include senzori care sa monitorizeze aparitia mucegaiului, a infiltrarilor de apa sau problemele de electricitate care apar in timp. Astfel, s-ar putea sa fie nevoie sa regandim complet conceptul caselor inteligente.

 

6. Un mod mai inteligent de a face naveta. Cei care fac naveta si-ar dori sa-si poata utiliza mai bine timpul, in loc sa se simta doar ca niste obiecte pasive prinse in tranzit. 86% dintre ei ar folosi servicii personalizate de naveta, daca acestea ar fi disponibile.

 

7. Chat de urgenta. Retelele sociale s-ar putea transforma in modul preferat de a contacta serviciile de urgenta. Sase din 10 consumatori ar fi interesati de o aplicatie care sa ofere informatii in caz de dezastru.

 

8. “Internables”. Senzorii interni care masoara sanatatea corpului nostru si cat de bine ne simtim ar putea deveni la fel de populari ca dispozitivele wearable. Opt din 10 consumatori si-ar dori sa foloseasca tehnologia pentru a-si imbunatati diferite perceptii senzoriale si abilitati cognitive precum simtul vazului, al auzului sau memoria.

 

9. Orice este expus hackerilor. Cei mai multi utilizatori de smartphone-uri sunt convinsi ca activitatile de hacking si virusii vor continua sa fie o problema generala. Totusi, un efect pozitiv care se observa este ca unul din cinci utilizatori au declarat ca au mai multa incredere intr-o organizatie care a trecut printr-un atac cibernetic si a remediat problema.

 

10. Jurnalisti – cetateni ai Internetului. Consumatorii impartasesc mai multe informatii ca niciodata si cred ca astfel au mai multa influenta asupra societatii. Mai mult de o treime cred ca demascarea unei companii corupte in mediul online are mai mult impact decat reclamarea ei catre politie.

 

Sursa