Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

WiFi cu Administrare din Cloud – o oportunitate pentru integratorii AV

 

Convergenta tehnologiilor AV si IP a fost bine documentata in ultimii ani. Multi integratori AV si-au extins serviciile pentru a concura cu integratorii IT care s-au extins in AV.

 

Deoarece retelele wireless au devenit parte integranta a infrastructurii tehnologice a oricarei afaceri, sunt un segment care ar trebui sa fie o prioritate pentru instalatorii AV. La urma urmei, desi sistemele AV sunt de obicei cu fir, continutul catre acestea este din ce ince mai mult transmis in flux.

 

Dar atunci cand WiFi-ul cade sau este instabil, randamentul muncii scade, iar posibilitatea de a pierdere veniturile creste substantial: angajatii nu pot lucra, serviciul clienti este compromis, iar comenzile nu pot fi procesate. Si, desigur, aveti un client frustrat.

 

Acest lucru creeaza o oportunitate reala pentru integratorii care pot rezolva aceste probleme. Pentru acesti integratori, exista trei cuvinte cheie: Cloud. Gestionat. Wifi.

 

Desi Wi-Fi gestionat din cloud nu este un lucru nou, este inca o componenta utilizata insuficient a tehnologiei de retea care va poate diferentia de competitor si poate oferi clientilor dvs. avantaje cuantificabile, oferindu-va, in acelasi timp dvs., ca furnizor de servicii, propriul set de beneficii.

 

Beneficiile clientilor

 

Exista cateva avantaje extrem de vandabile pentru WiFi-ul gestionat din cloud, cele mai importante fiind fiabilitatea, administrabilitatea si scalabilitatea.

 

Prin eliminarea hardware-ului local si transferarea managementului WiFi in cloud, eliminati scenariul de defectare a unui singur punct – esecul oricarei bucati de hardware sau software local care distruge sistemul.

 

Cele mai recente sisteme Wi-Fi gestionate din cloud beneficiaza, de asemenea, de tehnologii precum reteaua de tip mesh (plasa). Atunci cand un punct de acces individual se defecteaza – de exemplu, in cazul in care un cablu este taiat in mod accidental, reteaua de tip mesh poate fi activata automat pentru a oferi o suprapunere a acoperirii intre punctele de acces eliminand astfel eventualele intreruperi pana cand este instalat un inlocuitor.

 

Topologia de retea de tip plasa (mesh) combinata cu managementul bazat pe cloud simplifica foarte mult implementarea. In timp ce unele puncte de acces vor necesita cabluri Cat5/6, multe pot fi setate pentru a functiona in modul duplicat si necesita doar energie. Acest lucru reduce numarul de cabluri, ceea ce duce la o instalare mai rapida si provoaca mult mai putin (sau deloc) intreruperi ale rutinelor de birou.

 

Sistemele bazate pe cloud sunt, de asemenea, gestionate mai eficient atunci cand scalarea depaseste unul sau doua dispozitive. In loc sa gestionati mai multe dispozitive individuale, fiecare cu propriul ID si propria parola, si fiecare cu propriile actualizari de firmware si patch-uri de securitate esentiale, intregul sistem poate fi monitorizat, gestionat si actualizat, fie la fata locului, fie la distanta printr-un singur portal.

 

Aceste avantaje ale clientului sunt si in avantajul dumneavoastra ca integrator. Dispunand de un sistem care este configurat pentru a elimina lacunele de acoperire, nu inseamna doar mai putine intreruperi in activitatea clientului dvs. si un nivel mai ridicat de satisfactie al acestuia, ci si reducerea numarului de interventii de urgenta si, implicit, reducerea cheltuielilor.

 

Instalare si configurare mai rapide cu mai putine intreruperi

 

Punctele de acces gestionate in cloud sunt dispozitive plug-and-play: odata instalate, acestea sunt usor de configurat online din tabloul de bord. Dar, pentru o si mai mare usurinta, ele pot fi preconfigurate inainte de instalare, facand procesul chiar mai lin. Si pentru ca setarile de configurare standard pot fi implementate rapid in zeci sau chiar sute de puncte de acces, timpul necesar pentru implementarea retelei wireless, inclusiv timpul petrecut la fata locului, este mult redus.

 

Imaginati-va ca folositi o tehnologie care va permite sa configurati 1200 de puncte de acces in aceeasi perioada de timp necesara pentru a configura 10 module “vechi”. Acesta este un avantaj important, care va poate ajuta sa castigati mai mult.

 

Beneficiile integratorului

 

Avantajele integratorilor care utilizeaza retelelor WiFi gestionate din cloud sunt la fel de importante.

 

Punctele de vanzare mentionate mai sus ale unei solutii WiFi gestionate din cloud ar trebui sa poata scurta ceea ce uneori poate fi un proces de vanzari prelungit:

 

  • Reducerea costurilor initiale? DA.
  • Monitorizare si management centralizat? DA
  • Facturarea centralizata? DA
  • Fiabilitate mai mare fara a reduce performanta? DA
  • Instalare mai rapida, cu o intrerupere minima a activitatii zilnice? DA
  • Client mai fericit? DA

 

Pe langa faptul ca veti avea un client mai multumit, veti avea si alte beneficii. Retelele administrate in cloud va ofera, de asemenea, posibilitatea de a trece de la un model hardware, unde aveti o marja redusa sau inexistenta, la un model de serviciu cu venituri periodice.

 

Si beneficiile se extind la centralizarea gestionarii mai multor sisteme pentru mai multi clienti prin intermediul unui singur tablou de bord. Veti avea capacitatea de a monitoriza si controla retelele WiFi pentru toti clientii dvs. dintr-un singur loc.

 

De asemenea, veti putea actualiza firmware-ul tuturor componentelor sistemului rapid si automat. Veti putea crea alerte care sa va notifice atunci cand apare o problema; veti putea diagnostica si rezolva orice problema, de multe ori inainte de a afla clientul dumneavoastra ca exista. Iar noi puncte de acces pot fi adaugate si configurate pentru a extinde zonele de acoperire in cateva minute. Rezultatul: platforma dvs. de management ofera beneficii care va vor economisi bani prin reducerea numarului de deplasari necesare pentru a rezolva eventualele defectiuni.

 

WiFi-ul cu administrare din cloud este o evolutie naturala a tehnologiei de retea, iar beneficiile atat pentru integratori cat si pentru clienti sunt convingatoare si in crestere.