Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

AES anunta cea de-a doua conferinta internationala privind Audio pentru AR si VR

AES (Audio Engineering Society) va organiza cea de-a doua Conferinta Internationala privind Audio pentru realitatea virtuala si augmentata in perioada 20-22 august 2018, la Institutul de Tehnologie DigiPen, Redmond, WA. Conferinta si expozitia vor reuni o comunitate de cercetatori influenti, ingineri, dezvoltatori VR si AR si creatori de continut pentru a explora subiecte precum: captarea sunetului spatial, redarea si sintetizarea audio prin casti si difuzoare; tehnici binaurale si de sinteza a campurilor de unda; navigare 3D in campul sonor; modelarea si derivarea HRTF din masuratori optice si/sau acustice; reverberatia si acustica incaperilor; mixarea audio 3D si productia de continut; design de sunet pentru VR / AR.

Prezentatorii principali ai conferintei – Jean-Marc Jot, Ivan Tashev si Ravish Mehra – sunt in fruntea inovatiilor pentru VR si AR.

Potrivit lui Tashev, “Audio si video sunt componente integrale ale dispozitivelor AR/VR. Sunetul spatial  este o zona inca in curs de dezvoltare; avem nevoie de tehnologii mai bune de captare, reprezentare si redare.”

Conferinta si expozitia, care se vor desfasura pe parcursul a trei zile, se vor axa pe diseminarea cercetarilor la nivel inalt in domeniul sunetului spatial pentru realitatea virtuala si augmentata, cu demonstratii si discutii axate pe solutii tehnice si practici recomandate. Cercetatorii, specialistii si liderii din industrie vor oferi dezbateri, tutoriale si ateliere de lucru privind tehnologiile noi si viitoare.

Conferinta isi propune sa fie la fel de interactiva si interdisciplinara ca si domeniul VR si AR, si va include o expozitie de software relevant si demo-uri de produse. Organizatorii se asteapta sa atraga cercetatori si dezvoltatori talentati care creeaza urmatoarea generatie de instrumente audio pentru continut imersiv.