Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

AES creaza Fondul de Burse Larry Estrin

O lunga perioada de timp, profesionistul in radiodifuziune, Larry Estrin a fost membru al AES (Audio Engineering Society). In amintirea lui, organizatia a anuntat crearea Fondului de Bursa Larry Estrin AESEF (Audio Engineering Society Educational Fund).

Bursa va fi inmanata anual studentilor absolventi, acordandu-se prioritate celor care au dovedit un “angajament dedicat pentru ingineria audio,” anunta AESEF.

Estrin a fost un inovator in industria pro audio, care a contribuit la tehnologia RF wireless, productia de difuzare si de sunet live. Unele dintre realizarile din timpul carierei sale includ: dezvoltarea primei unitati audio mobile la distanta, conceputa pentru productia de televiziune; stabilirea unor standarde pentru comunicatiile cu fir si fara fir; initierea utilizarii carucioarelor pentru difuzoarele audio in timpul productiei Super Bowl; si coordonarea primelor difuzari stereo ale Premiilor Oscar si Grammy. De asemenea, el a reusit sa infiinteze firma de productie Best Audio.

Estrin a murit in septembrie 2015.

“Larry a fost cu adevarat un gigantal industriei, iar contributiile lui raman deosebit de influente si au ajutat la formarea industriilor de difuzare si de productie live, asa cum le cunoastem noi astazi”, a declarat Don Puluse, presedinte al AESEF in comunicatul de presa al organizatiei. “Aceasta bursa va incuraja si mai mult gandirea creativa si de inovare din partea studentilor de astazi, deoarece acestia isi doresc sa devina lideri ai industriei de maine.”

Fondul de Bursa Larry Estrin AESEF va oferi 5.000 $ anual. Solicitantii trebuie sa fie studenti absolventi si membri AES; vor avea prioritate cei care se concentreaza pe inginerie audio in industria de difuzare sau un domeniu conex cu studii avansate in tehnologia RF sau comunicatii si productia de difuzare.