Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

AES va sustine prima Conferinta Internationala despre Audio pentru VR

Prima conferinta internationala AES privind realitatea virtuala si augmentata va avea loc in perioada 30 septembrie-1 noiembrie 2016 odata cu a 141-a Conventie AES, in Los Angeles. 

Programul de doua zile va include lucrari tehnice, workshop-uri, tutoriale si expozitii ale producatorilor si va pune accent pe provocarile creative si tehnice privind furnizarea sistemelor audio imersive pentru realitatea virtuala si augmentata, care s-a demonstrat a fi sectiunea cu cea mai rapida crestere din piata de divertisment audio.

Conferinta va reuni dezvoltatori de continut, cercetatori, producatori, consultanti si studenti, pe langa ingineri audio care doresc sa-si extinda cunostintele despre productia de sunet pentru realitatea virtuala si augmentata. Expozitia va cuprinde display-uri de la producatori de varf si furnizorii de servicii care doresc sa activeze in acest domeniu in curs de dezvoltare.

“Regizorul George Lucas a declarat odata ca sunetul reprezinta 50% din experienta filmului”, a spus co-presedintele Andres Mayo. “Aceasta conferinta va demonstra ca daca pentru productiile VR si AR se vor folosi diverse dispozitive de redare, este necesar un sunet care sa urmeze miscarile subiectului pentru a obtine o experienta captivanta realista. Programul nostru va pune in lumina activitatea si eforturile sustinatorilor acestui domeniu interesant.”

Programul conferintei va oferi o imagine de ansamblu asupra procesului creativ AR/VR, aplicatii workflow si dezvoltare de produs, creand in acelasi timp un centru de activitate care sa-si concentreze atentia asupra expertizei pe care AES (Audio Engineering Society) o poate oferi acestei comunitati creative in expansiune. 

Subiectele propuse includ: mixaj audio bazat pe obiecte pentru aplicatii VR/AR; sunet imersiv in difuzarea VR/AR; productie audio VR live; Elaborarea unor standarde audio pentru aplicatiile VR/AR; Consideratii audio independente de platforma in aplicatii VR; si streaming de continut audio imersiv.