Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Atlona a adaugat capacitatea Dolby Vision la platforma OmniStream

Atlona a adaugat o noua caracteristica platformei sale AV-over-IP OmniStream, care va permite distribuirea continutului video 4K cu Dolby Vision dinamic HDR pe retelele de date standard  de tip gigabit Ethernet. Aceasta capacitate, unica pentru Atlona, va fi disponibila in curand ca o actualizare a licentei pentru seriile OmniStream Pro si R-Type, pentru aplicatii AV comerciale si rezidentiale in retea.

Tehnologia Dolby Vision este considerata lider in industrie datorita potentialului sau de a oferi cea mai buna experienta vizuala HDR. Cu toate acestea, extinderea si distribuirea continutului video 4K cu Dolby Vision HDR a reprezentat o provocare substantiala pentru integratorii si producatorii AV. Sistemele AV-over-IP ofera in prezent compatibilitate HDR10 sau HLG (Hybrid Log-Gamma), dar nu Dolby Vision. Unele sisteme HDBaseT includ compresie video pentru HDR 4K si pot fi compatibile cu Dolby Vision, dar numai la 24 sau 30Hz, potrivit Atlona.

Atlona a dezvoltat un algoritm care permite conservarea completa a metadatelor Dolby Vision HDR, mentinand in acelasi timp codarea si decodarea imaginilor fara pierderi vizuale, pentru o interoperabilitate deplina cu media playere de streaming Dolby Vision HDR, dispozitive Blu-ray Ultra HD si display-uri.

Pe langa Dolby Vision, OmniStream ofera compatibilitate cu HDR10 si HLG (Hybrid Log-Gamma) la 60Hz.

“Toti sunt constienti de faptul ca Dolby Vision cu HDR dinamic ofera cele mai bune imagini, dar problema este ca sistemele AV-over-IP, precum si sistemele de distributie video necomprimate instalate astazi nu sunt pe deplin compatibile, ceea ce poate conduce la multe plangeri din partea clientilor”, a declarat David Shamir, manager de produs, Atlona.

Linia de produse AV-over-IP OmniStream de la Atlona depaseste limitarea sistemelor tipice de distributie video prin retelele gigabit Ethernet care elimina metadatele necesare pentru redarea Dolby Vision pe 12 biti la 60 de cadre pe secunda sau sistemele de distributie necomprimate care sunt limitate la doar 30 de cadre pe secunda.

Atlona va prezenta OmniStream cu Dolby Vision la Cedia 2018 (6-8 septembrie,  Centrul de Conventii din San Diego).