Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Atlona a inceput sa distribuie familia de produse AV-over-IP, OmniStream

Familia OmniStream este compusa din cinci produse distincte dezvoltate pentru a integra si a distribui video 4K/UHD, audio si control RS-232 peste retelele Gigabit Ethernet, folosind switch-uri de retea standard. Potrivit companiei, linia OmniStream ofera mai multe caracteristici de top din industrie, inclusiv codare si decodare dual-channel; retele si fluxuri AV redundante; distribuirea criptata a continutului; rezistenta la erorile de retea; comprimare video 4K de inalta calitate cu o latenta extrem de redusa; si capacitatea de a transmite simultan video 4K si audio Dante pe aceeasi retea.

“Am creat OmniStream ca o platforma complet noua pentru o distributie video 4K sigura, de inalta performanta, prin intermediul instalatiilor de retea ale intreprinderii”, a declarat David Shamir, director de management al produselor la Atlona. “Aceasta redefineste distributia AV prin intermediul retelelor IP si abordeaza multiple provocari de integrare si gestionare a directiei semnalului AV prin Ethernet. Ofera performanta si fiabilitatea tehnologiilor AV traditionale si satisface cerintele tehnice ale profesionistilor AV, precum siale managerilor IT.”

Potrivit lui Shamir, abordarea bazata pe retea a OmniStream permite scalabilitate practic nelimitata si integrare low-cost, beneficii care nu sunt disponibile cu tehnologia conventionala de comutare a matricelor. El a spus ca noua linie este foarte potrivita pentru interconectarea AV intre mai multe camere si etaje ale unei cladiri, si intr-un campus universitar sau corporate.

Linia OmniStream cuprinde urmatoarele produse:

  • OmniStream 111 (AT-OMNI-111) Single-Channel Networked AV Encoder
  • OmniStream 112 (AT-OMNI-112) Two-Channel Networked AV Encoder
  • OmniStream 121 (AT-OMNI-121) Single-Channel Networked AV Decoder
  • OmniStream 122 (AT-OMNI-122) Two-Channel Networked AV Decoder
  • OmniStream 232 (AT-OMNI-232) Two-Channel Dante Networked Audio Interface

Potrivit companiei, codarea si decodarea dual-channel permite fiecarui OmniStream 112 si OmniStream 122 sa proceseze doua fluxuri video 4K/UHD independente. 

Componentele dual-channel pot fi, de asemenea, configurate pentru sistemele redundante, cu fiecare codor si decodor gestionand doua fluxuri simultane ale aceleiasi surse HDMI. Cele doua fluxuri independente sunt codificate si decodificate simultan si atunci cand se detecteaza o eroare de conexiune intr-un flux primar, decodorul trece automat la copia de rezerva.

OmniStream ofera compresie video SMPTE VC-2 (SMPTE 2042), un codec video fara pierderi dezvoltat de BBC pentru imagini de inalta calitate. 

Pentru performanta si fiabilitate optime, OmniStream dispune de corectie de eroare SMPTE 2022 pentru protectie impotriva pierderii pachetelor de date. De asemenea, este prevazuta cu criptare AES-128 selectabila pentru securizarea continutului sensibil sau protejat in mediile guvernamentale, militare, medicale si corporative.

Toate codoarele AV OmniStream pot transporta semnalul audio integrat HDMI, inclusiv formatele bitstream multichannel Dolby si DTS. In plus, interfata de retea Dante, OmniStream 232, poate fi utilizata pentru transmiterea si receptionarea semnalului audio pe doua canale prin retea. OmniStream 232 integreaza, de asemenea, surse precum microfoane si PC-uri intr-un DSP audio tert, precum si un sistem Dante mai mare. Proiectele avansate cu o combinatie de dispozitive OmniStream pot fi folosite pentru a ruta simultan AV over IP si semnale audio Dante in aceeasi retea.

Familia OmniStream este proiectata cu o serie de caracteristici pentru eficientizarea si optimizarea integrarii AV. Decodoarele ofera procesare video 4K 4:4:4 pentru a pastra integritatea completa a culorilor continutului generat de calculator. De asemenea, decodoarele pot trimite programe cu mai multe canale audio si pot furniza iesiri audio pe doua canale. Afisajul automat este disponibil la codoarele AV prin RS-232 si CEC. In plus, OmniStream ofera optiunea de a afisa un logo furnizat de utilizator, o imagine full-screen sau text derulant.

Pentru a simplifica integrarea sistemului si a minimiza costurile, dispozitivele OmniStream pot fi alimentate folosind un switch Gigabit echipat cu PoE, precum si o sursa de alimentare dedicata. Acestea sunt configurate folosind software-ul Atlona Management System (AMS).

“Am cautat sa facem mai mult decat sa tinem pasul cu piata”, a spus Shamir. “Ne-am propus sa ridicam stacheta cu privire la ceea ce se pot astepta clientii referitor la capacitatea de retea AV, performanta si economie, si am reusit in toate privintele. Nu este o exagerare sa spunem ca OmniStream deschide noi drumuri pentru industria AV, precum si pentru Atlona.”