Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Audio Engineering Society (AES) a publicat standardul AES69-2015

AES (Audio Engineering Society) a publicat standardul AES69-2015 care ofera un cadru pentru cresterea industriilor audio personale binaurale si 3D . Standardul, care descrie formatul si schimbul fisierelor acustice spatiale este produsul Comitetului pentru Standarde AES.

Ascultarea binaurala este in crestere ca urmare a utilizarii mari de smartpnone-uri, tablete si alte sisteme de divertisment individuale, care utilizeaza castile pentru a reda audio.

O intelegere a modului in care ascultatorul experimenteaza sunetele binaurale o reprezinta functiile de transfer HRTF care deschid calea spre 3D audio personal. Lipsa unui standard pentru schimbul de date HRTF face dificila pentru dezvolatatori schimbarea capturii binaurale si interpretarea eficienta a algoritmilor.

In timp ce audio 3D continua sa castige popularitate in randul utilizatorilor finali, ascultarea binaurala poate fi primul vector audio 3D cu suficienta fidelitate de HRTF.

Noul standard AES69-2015 defineste un format de fisier pentru schimbul de date legate de spatiu, in diverse forme.. Aceste includ HRTF, precum si DRIR (Directional Room Impulse Responses). Formatul este conceput pentru a fi scalabil, pentru a se potrivi procesului de redare disponibil si este proiectat pentru a fi suficient de flexibil pentru a include materii prime din diferite baze de date.

 

Cititi mai mult