Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Hall Research a lansat HD-AUD-IO, un inserter si extractor audio HDMI 2.0

Hall Research a lansat HD-AUD-IO, un manager audio HDMI all-in-one capabil sa extraga (de-embedding) si/ sau sa insereze (embeeding) audio  dintr-un/ intr-un semnal video HDMI. Caracteristicile includ gestionare EDID avansata si capacitatea de a crea o iesire HDMI, doar audio.

HD-AUD-IO ofera o intrare HDMI cu o iesire corespunzatoare. Audio incorporat in intrarea HDMI este extras si disponibil atat ca SPDIF (TOSLINK) stereo analogic, cat si ca digital multi-canal. Produsul ofera doua intrari audio (analogice si digitale). Utilizatorii pot selecta ce sunet sa incorporeze in iesirea HDMI. Poate fi acelasi ca al originalului audio HDMI (pass-thru), SPDIF digital sau analog L/R de 3,5 mm.

Audio in iesirea HDMI poate fi dezactivat prin inchiderea contactului sau prin comenzi RS-232. HD-AUD-IO este capabil sa genereze o iesire HDMI chiar si fara o intrare HDMI. Acest lucru poate fi folosit pentru a distribui HDMI numai cu audio (ecran negru) la televizoare.

Gestionarea avansata EDID permite utilizatorilor sa controleze partea video, precum si partea audio a EDID. EDID-ul prezentat sursei video poate trece de la dispozitivul situat in aval sau poate fi copiat din memoria interna. De asemenea, dispozitivul poate afla EDID-ul conectat la iesirea HDMI.

Produsul are o latime de banda video de 18Gbps si suporta rezolutii de pana la 4K60, 4:4:4, cu HDR. Acesta sustine HDCP 2.2, precum si HDCP 1.4.

HD-AUD-IO este foarte potrivit pentru medii in care audio trebuie sa urmeze o alta cale decat cea video, locuri precum barurile sportive, casele de cult, magazinele de vanzare cu amanuntul si altele asemenea. Deoarece produsul poate extrage si incorpora audio simultan, cu ajutorul unui mixer extern, utilizatorii pot mixa semnalele audio auxiliare (de exemplu, de la microfon) cu programul audio HDMI original.