Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

HDMI 2.1 – Noua versiune a specificatiilor HDMI

Forumul HDMI a anuntat lansarea versiunii 2.1 a specificatiilor HDMI. Aceaste ultime specificatii HDMI suporta o serie de rezolutii video superioare si rate de reimprospatare, inclusiv 8K60 si 4K120, HDR dinamic, si latime de banda mai mare cu un nou cablu 48G. Versiunea 2.1 a specificatiilor HDMI este compatibila cu versiunile anterioare si a fost dezvoltata de “HDMI Forum’s Technical Working Group”, ai carui membri sunt unii dintre cei mai mari producatori mondiali de electronice de consum, calculatoare personale, dispozitive mobile, cabluri si componente.

“Aceasta noua versiune a specificatiilor ofera o gama larga de caracteristici avansate pentru imbunatatirea experientei de divertisment a consumatorilor, si furnizeaza solutii robuste pentru sectorul AV comercial”, a declarat Robert Blanchard de la Sony Electronics, presedinte al Forumului HDMI. “Aceasta este o parte a misiunii continue a Forumului HDMI de a dezvolta specificatii pentru ecosistemul HDMI care sa satisfaca cererea tot mai mare de caracteristici captivante, convingatoare, de inalta performant.”

In plus fata de sustinerea unor rezolutii mai mari si a ratelor mai rapide de actualizare, caracteristicile specificatiilor HDMI 2.1 includ HDR dinamic pentru afisarea video la valorile sale ideale pentru intensitate, detaliu, luminozitate, contrast si gama mai larga de culori pe o baza scene-by-scene sau chiar frame-by-frame; pana la 48Gbps latime de banda pentru suportul caracteristicilor HDMI 2.1 necomprimate, inclusiv video 8K cu HDR, cu compatibilitate cu versiunile anterioare; eARC, care suporta formatele audio cele mai avansate, cum ar fi object-based audio, si permite capacitati avansate de control al semnalului audio, inclusiv detectarea automata a dispozitivului; si Game Mode VRR, ce ofera o rata de reimprospatare variabila, care permite unui procesor grafic 3D sa afiseze imaginea in momentul in care este redata pentru un gameplay mai fluid si mai bine detaliat, si pentru reducerea sau eliminarea lag-ului, balbaielii si ruperii cadrului.

Noua versiune HDMI va fi disponibila tuturor celor care adopta HDMI 2.0. Acestia vor fi notificati cand va fi lansata veriunea 2.1, in a doua jumatate a anului 2017.