Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Kramer a lansat Corona Tag – O noua tehnologie portabila pentru mentinerea distantarii sociale

Kramer a lansat Corona Tag, un dispozitiv portabil, conceput pentru a elimina necesitatea intreruperii tuturor activitatilor in cazul unei infectii cu Covid-19 la locul de munca, la scoala sau in orice alte locuri publice. Corona Tag poate identifica contactele cu risc ridicat pentru a ajuta la mentinerea continuitatii activitatii.

Corona Tag monitorizeaza distantarea sociala urmarind distanta si timpul de expunere intre tag-uri utilizand semnale Bluetooth cu energie redusa. Functioneaza automat atunci cand este purtat si ramane activ luni intregi, fara a fi nevoie de reincarcare.
Corona Tag este conceput pentru a fi in conformitate cu GDPR si cerintele stricte de confidențialitate a utilizatorilor. In tag-uri nu sunt stocate date personale precum nume si locatii vizitate. Singurele informatii pe care le inregistreaza sunt adresa MAC fizica a altor tag-uri si timpul petrecut impreuna in apropiere. Preluarea informațiilor din tag-uri poate fi facuta numai de un administrator certificat printr-un cablu USB special.

Dispozitivul nu se bazeaza pe hardware extern, tehnologii terte sau semnale de comunicatii. Aceasta autonomie atenueaza provocarile de a avea nevoie de telefoane mobile sau conexiuni precum GPRS, WiFi sau GPS. Corona Tag nu poate primi date de pe alte dispozitive.

Cand un utilizator este testat pozitiv la Covid-19, un administrator de companie aprobat foloseste adresa MAC pentru a accesa informatii despre toate tag-urile care au intrat in contact cu persoana respectiva in ultimele doua saptamani – astfel incat numai persoanele cu risc de infectie sa poata fi notificate pentru a lua masurile de precautie corecte.

Administratorul poate seta distanta si lungimea parametrilor intalnirii pentru a raspunde instantaneu la reglementarile locale in continua schimbare.

Operational, nu este necesara nicio infrastructura speciala sau instruire pentru utilizarea software-ului de administrare. Dispozitivele stocheaza informatii timp de doua saptamani si nu sunt create baze de date centrale pentru nicio intalnire. Durata de viata a bateriei este de pana la sase luni, iar tag-ul este activat automat prin miscare, astfel incat nu este nevoie sa il porniti sau sa il opriti manual.

Dimensiunea compacta inseamna ca dispozitivul Corona Tag poate fi atasat cu usurinta la o curea. Sunt disponibile mai multe optiuni de culoare si posibilitatea adaugarii unui logo personalizat pentru a se potrivi identitatii companiei.