Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Noi produse Yamaha Dante ce sustin Interoperabilitatea Audio de Retea AES67

Yamaha a anuntat la IBC Show in Amsterdam ca va actualiza produsele sale Dante pentru a sprijini standardul de interoperabilitate AES audio-over-IP. Acest lucru va permite produselor Yamaha echipate cu capacitati de retea Dante sa comunice cu Ravenna si alte retele audio prin intermediul AES67.

Incepand cu consolele digitale de mixaj Seria CL lansate in 2012, Yamaha a inclus solutia audio de retea Dante Audinate in mixerele digitale, procesoarele de semnal, amplificatoarele de putere, si alte dispozitive pro audio, contribuind la dezvoltarea retelelor audio din intreaga industrie. Incepand cu aceasta luna, un total de 24 de produse Yamaha ofera capacitati de retea Dante.

AES67 este un standard de interoperabilitate audio-over-IP stabilit de Societatea de Inginerie Audio (AES) in septembrie 2013. Reteaua Ravenna a ALC Networx este compatibila AES67, si compatibilitatea AES67 a fost anuntata si pentru retelele Q-LAN de la QSC si Livewire de la Axis Audio.

In februarie 2014, Audinate a anuntat ca Dante va fi actualizat pentru a sprijini AES67. Yamaha intentioneaza sa actualizeze in mod succesiv produsele echipate cu Dante, cu dispozitive si actualizari de firmware Dante, care vor adauga suport AES67, incepand cu consolele digitale de mixaj seriile CL/QL si cu rack-urile R seriile I/O, in cursul acestui an.

Caracteristici de difuzare introduse in firmware-ul V3  al CL/QL  au facut ca aceste console sa fie din ce in ce mai acceptate de catre inginerii de difuzare, conducand catre numeroase cereri pentru compatibilitate cu reteaua Ravenna. Suportul AES67 va permite dispozitivelor Dante si Ravenna sa lucreze impreuna in sistemele de difuzare care ofera flexibilitate si eficienta fara precedent.

“Conectivitatea deosebita a fost intotdeauna o prioritate pentru produsele noastre”, a declarat Marc Lopez, director de marketing, Yamaha Professional Audio Division. “Cum reteaua audio digitala devine parte integranta a industriei pro audio, Yamaha va continua sa sprijine cu fermitate standardele care permit conectivitate pentru o gama larga de aplicatii.”