Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Noul SSD de la Samsung urmareste sa faca stocarea flash la fel de ieftina ca hard disk-urile

Acest SSD de 1 TB nu costa mult mai mult decat un hard disk rotativ.

In sfarsit se intampla. Samsung urmareste sa faca SSD-urile la fel de accesibile ca hard disk-urile, cu cea mai recenta linie de SSD-uri 860 QVO.

SSD-ul Samsung de 1TB 860 QVO va costa doar 149$ (aproximativ 600 lei), pretul fiind mai apropiat de cel al hard disk-ului WD Black de 1TB, care costa 99$. Desigur, inca exista o diferenta de pret, dar Samsung 860 QVO functioneaza la viteze mult mai mari de citire si scriere de 550 MB/s, si respectiv 520 MB/s.

Comparati noul SSD cu cele mai rapide hard disk-uri, cum ar fi unul de 10000 RPM din vechea serie WD VelociRaptor, de exemplu. Acestea ating viteze de citire si scriere succesive de maximum 200 MB/s.

Samsung a reusit sa aduca stocarea cu cipuri la niveluri de accesibilitate nemaiintalnite pana acum, prin utilizarea arhitecturii flash NAND pe mai multe niveluri cu densitate mare de 4 biti . Aceasta forma de memorie poate, in esenta, sa stocheze mai multe date in substratul sau si are costuri de fabricare mai reduse. Modelul 860 QVO este, de vine echipat cu un controler MJX si cu tehnologia Intelligent TurboWrite integrata pentru a activa vitezele mari de transfer.