Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Publicitatea prin Digital Signage

Publicitatea digitala sau Digital Signage este publicitatea ce se difuzeaza pe retele de ecrane digitale instalate in spatii publice. Ecranele sunt, in cele mai multe cazuri, controlate de PC-uri prin intermediul unor programe software dedicate, evitand astfel orice cheltuieli mari pentru echipamente de control.

Este deja cunoscut faptul ca un sistem de afisare electronica a informatiilor are o putere de atragere a atentiei mult mai mare decat un banner clasic. 

Ecranele ofera imagini video care includ grafica, animatie si text in continua schimbare, adaptate in timp real fapt care permite realizarea unui canal de comunicare eficient.

Un aspect important al Digital Signage este ca ofera posibilitatea de a analiza rezultatele campaniei prin intermediul video-analizei ce poate urmari numarul de telespectatori. Datorita interactiunii prin intermediul touchscreen-urilor, alte aspecte, cum ar fi numarul de Selfie-uri si distribuirile (share) pe retelele de socializare pot fi, de asemenea, masurate…un mare beneficiu pentru evaluarea campaniei.

De curand, sponsorul principal al celebrului muzeu Rijksmuseum din Amsterdam a decis “sa aduca la viata” picturile galeriei si sa le prezinte publicului. Astfel, prin intermediul a 86 de ecrane digitale, pozitionate in jurul a 16 statii de metrou din Amsterdam si Rotterdam, picturi din celebra galerie “au prins viata”. Trecatorii puteau sa se puna, efectiv, in picturi prin intermediul unui selfie facut cu ajutorul camerelor video integrate, iar apoi sa distribuie imagine pe retelele de socializare.

O campanie unica care sa atraga atentia a fost unul dintre principalele motive pentru care sponsorul muzeului a ales publicitatea digitala. Capodopere ale multor pictori cu renume mondial au prins viata cu ajutorul ecranelor digitale pentru a creste impactul vizual. In plus, aceasta forma de publicitate a oferit sponsorului posibilitatea de a se conecta cu telespectatorii prin intermediul retelelor de socializare, precum Facebook si Twitter si, in acelasi timp, a crescut gradul de constientizare a brand-ului.