Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Samsung a anuntat disponibilitatea noilor SSD-uri NVMe 970 PRO si EVO

Samsung a anuntat disponibilitatea urmatoarei generatii de SSD-uri M.2: Samsung 970 Pro si 970 Evo vor fi disponibile in intreaga lume incepand cu 7 mai 2018.

Performante ridicate, viteze mai mari si o fiabilitate mai buna sunt caracteristicile principale ale noilor SSD-uri Samsung NVMe 970 PRO si EVO, care au o viteza de pana la sase ori mai mare decat SSD-ul actual (950 PRO).

 

Samsung 970 EVO ofera o viteza de citire secventiala de pana la 3.500 MB/s si o viteza de scriere secventiala de pana la 2.500 MB/s cu 480.000 IOPS, iar modelul PRO ofera aceeasi viteza de citire, dar o viteza de scriere secventiala de pana la 2.700 MB/s cu 500.000 IOPS. PRO utilizeaza memoria MLC pe 2 biti, in timp ce EVO utilizeaza 3 biti. Viteza de scriere prezinta o imbunatatire de 30% fata de generatia precedenta, dispozitivele beneficiind de noi chip-uri Samsung V-NAND si de controller-ul Phoenix. SSD-ul 970 EVO, in particular, foloseste tehnologia inteligenta TurboWrite, care presupune utilizarea unui buffer de pana la 78GB , pentru a permite o scriere mai rapida.

“Noua gama este destinata consumatorilor care cauta performante de inalta calitate si eficienta energetica ridicata in timp, ce prelucreaza volume masive de date, inclusiv jocuri 3D, jocuri grafice 4K, jocuri high-end si analize de date”, a declarat Sukesh Jain, Senior Vice President, IT & Mobile Enterprise, Samsung India. “Cele mai recente oferte SSD continua sa ne intareasca angajamentul de a aduce inovatii semnificative in spatiul SSD si de a stimula cresterea industriei de memorie globala pentru anii urmatori”, a adaugat el.

SSD-urile 970 PRO si EVO dispun de 5 ani garantie, sau pana la 1.200 de terabiti scrisi – cu 50% mai mare decat garantia oferita generatiilor precedente. 970 EVO va fi disponibil in versiunile de 250GB, 500GB, 1TB si 2TB , iar modelul 970 PRO in versiunea de 512 GB si 1TB.

SSD – solid-state drive este un dispozitiv de stocare a datelor care utilizeaza ansambluri de circuite integrate ca memorie pentru stocarea datelor. SSD-urile se deosebesc de unitatile HDD, prin aceea ca SSD-urile folosesc numai micro-cipuri care retin datele in memorii nevolatile, fara sa aiba parti mobile.