Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Samsung a anuntat lanasarea unui televizor modular cu diagonala de 146 inchi

Noul televizor “The Wall” utilizeaza tehnologia MicroLED pentru o imagine care rivalizeaza cu OLED.

Samsung a venit la CES 2018 cu un televizor 4K enorm pe care îl numeste The Wall – si, de asemenea, sustine ca The Wall este “primul televizor modular din lume”. The Wall masoara 146 inchi si foloseste tehnologia MicroLED pentru a-si produce imaginea.

MicroLED are multe beneficii comune cu OLED; fiecare LED microscopic poate emite o lumina proprie – nu este necesara retroiluminarea – si acest lucru creeaza negru profund si culori luxuriante, in mod normal, rezervate pentru seturile OLED. De asemenea, este incredibil de luminos.

The Wall are un design cu margini subtiri, pe care Samsung il descrie ca fiind “bazat pe module”. Samsung spune ca aceasta abordare va permite in cele din urma clientilor sa creeze un televizor dimensionat doar pentru nevoile lor. Compania nu dezvaluie inca multe detalii cu privire la modul in care acesta va functiona, totusi, spune ca “ecranul modular va putea fi folosit pentru a crea un display de dimensiunea unui perete sau pur si simplu va permite consumatorilor sa isi mareasca dimensiunea ecranului traditional pentru a se potrivi intr-o alta camera din acasa”. Samsung nici macar nu a mentionat cate continea display-ul prezentat la evenimentul First Look din Las Vegas. De aproape, marginile fiecarui modul care alcatuiau The Wall au fost vizibile in lumina puternica, dar ele nu puteau fi diferentiate atunci cand era redat continutul. De asemenea, au existat mostre de panouri MicroLED la indemana pentru a vedea cat de minusculi sunt pixelii RGB.

Pentru moment, The Wall este doar la nivel de concept, insa Samsung are planuri reale sa-l comercializeze. Mai multe informatii vor fi disponibile la “o lansare globala” candva in aceasta primavara. Indiferent de forma finala pe care o va avea The Wall, cu siguranta va fi foarte costisitor si va viza instalatii home theatre foarte scumpe.