Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Samsung a cumparat compania Harman cu 8 miliarde de dolari

 Samsung Electronics a cumparat compania Harman International Industries Inc. pentru 112 $ pe actiune in numerar, sau o valoare totala de capitaluri proprii de aproximativ 8 miliarde $, cheltuiala ce se asteapta sa se amortizeze la mijlocul anului 2017.

Pretul de achizitie reprezinta o prima de 28 la suta, justificata prin pretul de lichidare de stoc afisat de Harman la data de 11 noiembrie 2016, si o prima de 37 la suta conform pretului mediu ponderat aferent ultimelor 30 de zile. Acordul a fost aprobat in unanimitate de catre consiliile de administratie ale ambelor companii, iar Samsung se asteapta sa utilizeze bani lichizi pentru a finanta tranzactia. Acordul este in continuare supus aprobarii de catre actionarii Harman, aprobari de reglementare, precum si alte conditii uzuale de vanzare.

Tranzactia va oferi companiei Samsung o prezenta semnificativa pe piata tehnologiilor conectate, electronica auto in special, ceea ce reprezinta o prioritate strategica pentru Samsung si este de asteptat sa creasca la mai mult de 100 miliarde de dolari pana in 2025. Aproximativ 65 la suta din vanzarile de 7 miliarde $ raportate de Harman pentru ultimele 12 luni sunt in domeniul auto, si comenzile acumulate pentru aceasta piata, in perioada 30 iunie – 30 septembrie 2016, au fost de aproximativ 24 miliarde $.

In ceea ce priveste beneficiile si oportunitatile din sectorul audio, marcile Harman, ce includ JBL, Harman Kardon, si AKG vor spori competitivitatea produselor Samsung – mobile, display, VR, si wearable – pentru a oferi o experienta audio si vizuala diferentiata pentru clienti.

Cat despre partea profesionala Harman, acordul va extinde platforma combinata B2B a companiei, datorita capacitatii acesteia de a oferi solutii profesionale AV integrate, pe scara larga pentru stadioane, spatii pentru concerte, case, si alte centre de performanta.