Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Samsung a dezvaluit viitorul ecranelor cu tehnologia modulara Micro LED la CES 2019

Samsung a prezentat cele mai recente inovatii ale tehnologiei sale modulare de afisare Micro LED la CES 2019. Compania a introdus tehnologia Micro LED la CES 2018, prin debutul masivului display de  146 de inci “The Wall”.

Anul acesta, Samsung a evidentiat modularitatea tehnologiei, care va permite consumatorilor sa-si personalizeze dimensiunea ecranelor de acasa. La CES 2019, compania a lansat o versiune de 75 de inchi (mai “prietenoasa”) a “The Wall”, impreuna cu o versiune de 219 de inci.

“Tehnologia noastra Micro LED se afla in fruntea urmatoarei revolutii a ecranelor datorita display-uri lor inteligente, personalizabile care exceleaza in orice categorie de performanta. Micro LED de la Samsung nu are limite, doar posibilitati nesfarsite”, a declarat Jonghee Han, presedintele Visual Display Business la Samsung Electronics.

Dispunand de tehnologie de varf si de capabilitati modulare, display-urile Micro LED Samsung sunt alcatuite din module individuale de micro LED-uri, care contin milioane de LED-uri microscopice rosii, verzi si albastre care emit propria lor lumina pentru a produce culori pe ecran.

Samsung afirma ca a reusit sa reproduca calitatea imaginii 4K intr-un display cu dimensiuni reduse, datorita progresului tehnic in procesul de ambalare a semiconductorilor de inalta rezolutie, care reduce golurile dintre cipurile microscopice LED.

Prin adaugarea modulelor Micro LED, utilizatorii isi pot extinde ecranul la orice dimensiune isi doresc, a spus compania. Functionalitatea modulara a micro LED-urilor va permite in viitor utilizatorilor sa creeze chiar si ecrane cu dimensiuni neregulate de 9 × 3, 1 × 7 sau 5 × 1, care sa se potriveasca nevoilor lor spatiale, estetice si functionale.

Tehnologia Micro LED de la Samsung, de asemnea, optimizeaza continutul indiferent de marimea si forma ecranului. Chiar si atunci cand se adauga mai multe module, display-urile Micro LED Samsung se pot scala pentru a mari rezolutia – densitatea pixelilor ramanand constanta. In plus, micro LED-ul poate suporta orice, de la continut standard de 16:9, la filme 21:9 pe ecran lat, chiar si rapoarte de aspect neconventionale, cum ar fi 32: 9 sau chiar 1: 1 – fara a compromite calitatea imaginii.

Deoarece afisajele cu micro LED-uri nu au rame, nu exista limite intre module – chiar si atunci cand se adauga mai multe, potrivit Samsung. Rezultatul are un efect uimitor, iar ecranulse va integra elegant in orice spatiu”, a spus compania.

Compania nu a mentionat preturile sau disponibilitatea noilor display-uri.