Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Samsung a lansat display-urile QLED 8K cu rama foarte subtire la CES 2020

Samsung a lansat televizoarele QLED 8K Q950 si Q950TS la CES 2020, potrivit relatarilor, primele televizoare 8K din industrie cu un format „ultra-subtire”.

Q950 are un raport screen-to-body de aproape 99% prin utilizarea efectului Samsung ‘infinity screen’, cu o grosime de 15 milimetri pe intregul display pentru a crea un aspect aproape „fara rama”. Q950 poate fi montat pe perete sau pe un suport media.

AI (inteligenta artificiala) integrata este inclusa cu functia „adaptive picture”, contabilizand distributia luminii intr-o camera si mentinand o imagine clara si contrast in conditii de luminzitate intensa.

Samsung Health pe TV a fost lansat si pentru Q950, permitand utilizatorilor sa vada activitati, sa urmareasca progresul si sa urmeze obiectivele comune de fitness, inclusiv accesul la continut gratuit de la Calm, FitPlan, Jillian Michaels, Echelon, Obe Fitness si Barre 3.

 

 

Q950TS foloseste, de asemenea, efectul „infinity screen”, cu gama Samsung QLED 8K, inclusiv procesorul cuantic AI 8K, permitand scalare integrata AI 8K si capacitati de invatare profunda, care pot scala automat continut non-8K la rezolutie 8K. O caracteristica „adaptive picture” este, de asemenea, inclusa pentru a optimiza ecranul la conditiile ambientale si la imaginile individuale.

Redarea pentru furnizorii terti de continut 8K, precum Youtube, este inclusa pentru ambele display-uri, folosind codecul AV1 pentru rate de compresie imbunatatite si suport pentru tehnologia HDR10, dimensionalitatea imaginii, optimizarea luminozitatii si raportul de contrast.

Q950TS include functia de sunet Q-Symphony de la Samsung, ambele afisaje avand capabilitati OTS (object tracking sound), folosind software-ul bazat pe AI pentru a alinia miscarea sunetului audio cu miscarea obiectelor de pe ecran, pe langa un amplificator de voce activ pentru ambele modele.

Difuzoarele televizoarelor pot fi, de asemenea, asociate cu o bara de sunet HQ-Q800T pentru a functiona ca un canal audio suplimentar.