Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Samsung breveteza un ecran zburator care ar putea fi folosit ca afisaj publicitar care planeaza

De asemenea, noul ecran este capabil sa-si ajusteze pozitia in functie de unghiul privitorului.

Samsung a primit un brevet de inventie de la Oficiul pentru Brevete si Marci din SUA pentru ceea ce se numeste “dispozitiv de afisare zburator”. Brevetul, semnalat de LetsGoDigital, a fost inregistrat in anul 2016 si descrie un dispozitiv asemanator unei drone cu un ecran care ar putea fi capabil de streaming video, cum ar fi, de exemplu, televiziunea, dar, dupa cum subliniaza The Verge, ar putea fi folosit, cel mai probabil, ca un afisaj publicitar care planeaza.

Potrivit brevetului Samsung, ecranul zburator va fi sustinut de patru elice si ar putea avea caracteristici precum recunoasterea vocii, un sistem de vibratii, o unitate de detectare a obstacolelor cu o camera sau un senzor, precum si giroscoape, senzori de miscare si accelerometru. Si afisajul ar putea fi o serie de dispozitive, inclusiv o tableta, un laptop sau un dispozitiv medical mobil.

In plus, proiectul propus arata ca drona ar putea sa urmareasca ochii, capul sau mainile utilizatorilor si ar putea fi controlata pe baza miscarilor acelor parti. De asemnea, sistemul poate urmari pupilele utilizatorilor si poate ajusta pozitia ecranului in functie de unghiul privitorilor. Ar putea fi distractiv, mai ales atunci cand tableta va va urmari prin casa astfel incat sa puteti viziona un film in timp ce va faceti treburile, dar este posibil sa nu fie la fel de grozav atunci cand este vorba de un anunt ascuns care va urmareste pe strada. Din fericire, pentru moment este doar ceva teoretic, si nu exista nicio garantie ca se va concretiza vreodata. Dar, cel putin, ne da o idee cu privire la directiile in care aceste companii intentioneaza sa utilizeze aceasta tehnologie.