Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Samsung a lansat o noua interfata Smart Hub pentru Smart TV-urile sale

Samsung a prezentat un nou sistem Smart TV, care include o interfata imbunatatita de utilizare – Smart Hub si telecomanda Smart Control. Acestea promit un mod mai usor de accesare a continutului multimedia de pe TV, smartphone si internet.

“Cum lumea televiziunii se schimba in mod constant cu mai multe optiuni si mai multe dispozitive conectate decat oricand, am creat un sistem care sa permita oamenilor sa descopere si sa vizioneze continutul pe care il doresc, atunci cand doresc”, a declarat Won Jin Lee, vice-presedinte executiv al Visual Display Business la Samsung. “În 2016, Smart Hub-ul si telecomanda Smart Control Samsung vor furniza cea mai rationala, convenabila si intuitiva experienta pentru utilizatori. Impreuna, acestea ofera alegerile si performanta pe care consumatorii le asteapta de la tehnologia de divertisment la domiciliu de astazi.”

Noua interfata Smart Hub reprezinta o trecere de la mai multe surse de continut si dispozitive la o singura platforma integrata de continut si servicii. Consumatorii vor putea acum sa comute fara probleme intre continutul difuzat, continutul OTT, precum si alte dispozitive conectate, inclusiv console de jocuri video sau playere Blu-ray. Cu interfata imbunatatita, consumatorii pot cauta prin titluri populare pentru a gasi ceea ce doresc sa vada sau sa se joace. Ideea este de a elimina bariera dintre sursele si dispozitivele conectate la un televizor, permitand consumatorilor sa acceseze ceea ce doresc sa vizioneze mai usor si mai rapid. Utilizatorii pot, de asemenea, sa personalizeze interfata Smart Hub prin aranjarea continutului preferat si a selectiilor de divertisment pe ecranul lor de start.

Controlul Inteligent Samsung este destinat sa inlocuiasca telecomenzile care controleaza in prezent sistemele de divertisment ale multor utilizatori. Cu o medie de trei dispozitive externe conectate la televizoarele inteligente, telecomanda Smart Control este conceputa pentru a integra mai multe telecomenzi intr-un singur dispozitiv. Construita pentru platforma Tizen, noua telecomanda Smart Control este conceputa pentru a recunoaste in mod automat sursele, pentru o integrare mai rapida. Telecomanda Smart Control recunoaste imediat dispozitivele set-top-box, OTT, playerele Blu-ray, consolele de jocuri, precum si alte dispozitive conectate.

Noul sistem Smart TV Samsung a fost dezvoltat in parte de catre Samsung Customer Experience Lab in Silicon Valley.

“Scopul nostru a fost de a oferi consumatorilor un nou tip de experienta, integrand televiziunea in direct cu serviciile de streaming si alte surse de continut”, a declarat Chris Turkstra, vice-presedinte al Samsung Customer Experience Lab.

“Consumatorii nu vor mai avea nevoie de mai multe telecomenzi pentru a controla dispozitivele individuale; vor avea nevoie doar de un Samsung Smart TV. “

Intreaga linie de Smart TV-uri Samsung 2016 va fi compatibila cu tehnologia Internet of Things (IoT) si va beneficia de conexiune la platforma SmartThings. SmartThings este o platforma deschisa ce le permite utilizatorilor sa conecteze, sa administreze si sa controleze dispozitivele si serviciile inteligente.