Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Samsung lanseaza tehnologia 8K HDR10+ cu streamere europene

Streamerele includ CHILI, The Explorers și MEGOGO.

Telespectatorii europeni se asteapta sa aiba acces la continut in 8K HRD10+ in viitorul apropiat, deoarece Samsung a anuntat s-a asociat cu un trio de streamere europene pentru a sustine tehnologia. Printre streamerele care vor adopta 8K HDR10+ – precum și 4K HDR10+ – sunt CHILI, The Explorers si MEGOGO.

Proiectata pentru a optimiza luminozitatea si a maximiza raportul de contrast, tehnologia 8K HDR10+ „face ca zonele luminoase sa fie si mai luminoase, iar zonele intunecate si mai intunecate”, spune Samsung. Functia este disponibila pe televizoarele UHD si pe modele 8K din 2019, inclusiv linia de televizoare QLED Samsung.

„HDR este una dintre cele mai importante tehnologii pentru o calitate foarte buna a imaginii, iar formatul nostru HDR10+ permite afisarea cu exactitate a imaginii pe ecran”, a declarat Hyogun Lee, vicepresedinte executiv al Visual Display Business la Samsung. „Vom continua sa ne consolidam pozitia de lider al industriei prin stabilirea de parteneriate cu furnizori de servicii de streaming de top si dotarea televizoarelor noastre cu tehnologia necesara pentru a sprijini primul 8K HDR10+ din lume.”

In plus fata de cele trei streamere anuntate, Samsung spune ca a aliniat mai multe streamere care vor adopta tehnologia 8K HDR10+ fie in trimestrul IV al anului 2019, fie in primul trimestru al anului 2020. Streamerele confirmate includ Rakuten TV, Deutsche Telekom’s Magenta TV si Videociety. Serviciul francez OTT Molotov are, de asemnea, in vedere tehnologia Samsung.