Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Samsung si Amazon Video au lansat HDR10+

HDR10 + incorporeaza metadate dinamice care permit unui televizor cu gama dinamica ridicata (HDR) sa ajusteze nivelurile de luminozitate pe o baza scene-by-scene  sau chiar frame-by-frame.

Samsung Electronics si Amazon Video au lansat HDR10 +, un standard deschis actualizat care utilizeaza metadate dinamice pentru a produce contrast si culori imbunatatite pe o gama extinsa de televizoare.

HDR10 + imbunatateste standardul deschis HDR10 cu adaugarea Dynamic Tone Mapping. Actualul standard HDR10 utilizeaza metadate statice care nu se modifica in timpul redarii, in ciuda nivelurilor de luminozitate specifice scenei. Ca rezultat, calitatea imaginii poate sa nu fie optima in unele scene. De exemplu, atunci cand schema generala de culori a unui film este foarte luminoasa, dar are cateva scene filmate in lumina relativ scazuta, aceste scene vor aparea mult mai intunecate decat ceea ce a fost initial imaginat de regizor.

HDR10 + incorporeaza metadate dinamice care permit unui televizor cu gama dinamica ridicata (HDR) sa ajusteze nivelurile de luminozitate pe o baza scene-by-scene  sau chiar frame-by-frame. Cu capacitatea de a afisa un contrast deosebit cu detalii importante si o gama mai larga de culori, HDR10 + produce imagini mult mai apropiate de intentia regizorului. Toate televizoarele UHD Samsung 2017, inclusiv linia TV premium QLED, suporta HDR10 +. In a doua jumatate a acestui an, televizoarele UHD Samsung 2016 vor beneficia de suport pentru HDR10 + printr-o actualizare de firmware.

“Ca o tehnologie HDR10 avansata, HDR10 + ofera o experienta de vizionare HDR de neegalat – imagine vie, contrast mai bun si culori precise – care aduce la viata video HDR”, a declarat Kyoungwon Lim, vicepresedinte al diviziei Visual Display la Samsung Electronics. “Suntem incantati sa colaboram cu parteneri de talie mondiala, inclusiv Amazon Video, pentru a aduce mai mult continut HDR uimitor direct pe televizoarele noastre UHD 2017, inclusiv pe linia de televizoare QLED”.

“Impreuna cu Samsung, suntem incantati sa oferim clientilor o experienta de vizionare imbunatatita pe o gama larga de dispozitive”, a declarat Greg Hart, vicepresedinte al Amazon Video, la nivel mondial. “La Amazon, inovam constant in numele clientilor si suntem incantati sa fim primul furnizor de servicii de streaming care a colaborat cu Samsung pentru a face disponibil HDR10 + pe Prime Video la nivel global in cursul acestui an”.

Odata cu trecerea la HDR 10+, Amazon Video este primul furnizor de servicii de streaming care va incepe dezvoltarea standardului pentru publicul sau. In mai 2015, Samsung si Amazon Video au adus HDR pe piata utilizand standardul deschis HDR10, primul in domeniu. Acest avans a pus bazele mai multor lansari HDR. De la studiourile de film de la Hollywood la producatorii de televiziune globali, HDR10 este astazi cel mai utilizat standard HDR.

Samsung a colaborat, de asemenea, cu alti lideri din industrie pentru a oferi cea mai buna experienta de vizualizare a continutului HDR10+ prin stabilirea unui ecosistem HDR10+. Anterior, Samsung a colaborat cu Colorfront pentru a imbunatati fluxurile de lucru HDR10 + pentru mastering post-productie creativ folosind Transkoder Colorfront. Samsung a colaborat, de asemenea, cu MulticoreWare pentru a finaliza integrarea suportului HDR10+ in codificare video de inalta eficienta (High Efficiency Video Coding – HEVC) x265 , care este disponibila gratuit sub licenta de tip open source si este folosita de multi furnizori de servicii de codificare comerciala, inclusiv Telestream, Haivision Rohde si Schwarz.